Undersøkelse: Advarsel for dine medtrafikanter!

Undersøkelse: Advarsel for dine medtrafikanter!

Kantor Sifo har på vegne av Mekonomen gjennomført en bilundersøkelse hvor 1 193 personer blant annet har svart på hvordan de opplever trafikken. Og resultatet er klart: Mange er bekymret når de beveger seg i trafikken.

 

Engstelige for dårlige bilførere

Ifølge undersøkelsen sier 36 prosent av respondentene at de er bekymret på grunn av andre bilførere som kjører dårlig. 27 prosent er også bekymret for at mange bruker mobiltelefonen mens de kjører bil, og hele 43 prosent sier de også er engstelige for å møte medtrafikanter som er påvirket av alkohol.

Det er også andre bekymringer når man skal begi seg ut i trafikken. Ifølge undersøkelsen rapporterer 21 prosent at de bekymrer seg for at det skal bli dårlig vær når de kjører bil, og 4 prosent synes også det er vanskelig med mørket.

 

Redd for å selv gjøre feil

Mange er også engstelige for at de selv kan gjøre feil og dermed skade andre.  Hele 32 prosent er bekymret for at de skal kjøre på en syklist eller fotgjenger. 24 prosent sier at de er redd for å krasje med en annen bil.

De fleste som svarer på undersøkelsen fra Mekonomen/Kantor Sifo virker å være lovlydige. Kun 5 prosent sier at de er bekymret for å bli stoppet av politet mens de kjører.

Oppdatert: August 11, 2022