Undersøkelse: Storesøsken er farligere førere i trafikken

Undersøkelse: Storesøsken er farligere førere i trafikken

 

Det britiske forsikringsselskapet ”Privilege car insurance” gjennomførte en undersøkelse av bilvaner, og resultatene var ikke særlig smigrende for de førstefødte sjåførene. Her avsløres det at 89 prosent av de eldre søsknene kjører for fort, 47 prosent irriterer andre sjåfører ved å trenge seg inn foran, 46 prosent ligger ofte i det midterste feltet på motoveien og hele 35 prosent har blitt bøtelagt for ulike trafikkforseelser.

 

Sminker seg under ferden
Da de 1.395 personer som deltok i undersøkelsen besvarte spørsmålene, kom det frem mange andre overraskelser også. For eksempel innrømmet 17 prosent av alle storesøsknene at de noen ganger sminker seg bak rattet under kjøring - og 30 prosent tilsto at de brukte mobiltelefonen mens de kjørte.

 

Det er ikke bare i teorien at de eldste barna i britiske familier skiller seg ut negativt. Deres oppførsel i trafikken gjenspeiles også i ulykkesstatistikken, studien viser også at de er involvert i flere trafikkulykker enn sine småsøsken.

Undersøkelsen tar også opp enebarn. Ifølge studien skiller de seg ut ved å være blant de mest hensynsfulle førerne på veiene.

 

Har du søsken? Del artikkelen og hør om de er enige i resultatet!

Publisert: November 24, 2017