10 detaljer som kan øke verdien på din bruktbil

10 detaljer som kan øke verdien på din bruktbil

1. Hengerfeste

Mange som kjøper bruktbil vil gjerne ha hengerfeste og er innstilt på å betale ekstra for det. Prisene varierer fra ulike bilmodeller, men ofte lønner det seg å ettermontere hengerfeste på bilen sin. Om du ikke vil gjøre jobben selv så kan du bestille time hos et Mekonomen verksted. Husk at hengerfeste må inspiseres før du tar det i bruk.

 

2. Setetrekk

Få er interessert i å sette seg i en bil med slitne og møkkete setetrekk. Derfor kan du regne med at verdien på bilen synker om det ikke er mulig å få setetrekkene freshe. Å bytte setetrekk vil sjelden lønne seg, men å investere i noen prisgunstige univeraltrekk som du kan trekke over de gamle vil du nok få tilbakebetalt for.

 

3. Felger

Rustne stålfelger kan få hvilken som helst bil til å se kjedelig ut. Et sett med stilige lettmetallfelger vil garantert gi et løft og øke verdien på bilen din. Om du ikke ønsker å bruke så mye penger på det, kan et alternativ være å kjøpe et sett med hjulkapsler i plast slik at det ser litt finere ut.

 

4. Dekk

Å kjøpe nye dekk er ikke det morsomste man gjør. Men siden det er regler for hvor slitte dekkene kan være på en bil så er dette en detalj som nesten alle sjekker når de kjøper brukt bil. Ordner du dette før du legger den ut for salg så kan det være at du får en bedre pris.

 

5. Lydanlegg

Ødelagt stereo i bilen? Kjedelig, det er jo alltid så mye bra musikk som spilles fra radioen. Det finnes mange bra lydanlegg som kan erstatte den gamle originalspilleren din. Det er produkter med mange spennende funksjoner. Investeringen kan betale seg når du skal selge bilen.

 

6. Matter

Tørre grå gulvmatter gir et kjedelig inntrykk og kan få en bil til å føles eldre enn den er. Nye fine matter er en liten investering som trolig vil øke verdien på bilen din den dagen det er på tide å selge.

 

7. Service

En bil som ikke har fulgt serviceintervallene vil alltid være mindre verdt enn en bil som har tatt service jevnlig. Sørg for å ta service på bilen din så løser du dette.

 

8. Motorvask

En motor kan være så bra og vedlikeholdt som bare det, men er det møkkete kan en mulig kjøper bli usikker når han eller hun tar en titt under panseret. En enkel motorvask kan derfor øke verdien på bilen når du skal selge den. Bruk et middel som er egnet for motorvask og bruk bare høytrykksvasker om du virkelig vet hva du gjør. Ellers er det fare for at du kan ødelegge noe. Sjekk med ditt Mekonomen verksted så kan du få hjelp.

 

9. Sikringer

Har de elektriske vinduene eller noe annet utstyr sluttet å virke? Overraskende ofte er det bare en sikring som har gått. Bytt den med en gang, det kan påvirke verdien av bilen din. Informasjon om sikringer finner du vanligvis i bilens brukerhåndbok. Du kan også få hjelp hos din nærmeste Mekonomen butikk.

 

10. Lukt

Lukter det vondt i bilen din? Det er ikke bra, det kan skremme vekk aktuelle kjøpere og redusere verdien. Vask bilen grundig og heng opp en duftgran, det finnes mange gode lukter. Det gjør bilen din garantert mer attraktiv.

Publisert: April 28, 2022