Vårfin bil - på bare 15 minutter 

Vårfin bil - på bare 15 minutter 

Skitten kan sette seg hardt i lakken på slutten av vinteren, og kanskje man slurver litt med å vaske bilen når den uansett blir så fort møkkete igjen?

Når våren kommer er det derfor på tide med en skikkelig vask. Å få bilen fin kan derimot ta lang tid om man skal følge alle regler og det er ikke alltid maskinvaskene gjør det skikkelig rent.

 

Start med å skylle bilen godt

Det viktigste er å skylle bilen slik at man kvitter seg med løs skitt, her er høytrykksvasker et godt verktøy som gjør jobben både enklere og raskere. Når bilen er veldig møkkete er det nødvendig med et godt avfettingsmiddel for å få den ren igjen. Hvis skitten har sittet på lenge, er en petroleumsbasert avfetting å foretrekke, spray på og la det virke et par minutter før du skyller bilen igjen.

 

Vask og sjampo

Så er det på tide å vaske bilen med en sjampo. Bruk alltid en ny svamp som ikke har ligget på gulvet eller på bakken. Da unngår du at skarpe gruskorn gnis mot lakken og gir stygge riper. Jobb deg over hele bilen og skyll med vann.

 

Egentlig er det best å gi bilen en skikkelig voks. Det beskytter lakken og sørger også for at bilen ikke blir skitten like fort igjen. Men for å spare tid, kan du velge en bilsjampo som inneholder voks. Da sparer du litt tid og bilen får litt ekstra beskyttelse. Din lokale Mekonomen butikk kan hjelpe deg å finne riktig produkt.

 

La fartsvinden tørke bilen for deg

Når bilen er ren, bør den egentlig tørkes med et pusseskinn eller en god mikrofiberduk for å unngå kalkflekker og få et perfekt resultat. Dette tar imidlertid tid og er ikke nødvendig for å beskytte lakken. Hvis det er tørt og rent på veien, ta en tur med din vårfine bil og la fartsvinden gjøre jobben for deg!

 

Publisert: April 11, 2018