Slik gjør du bilen din klar for sommeren

Slik gjør du bilen din klar for sommeren

Å vaske bilen før sommeren er jo en selvfølge. Men er det noe man ofte pleier å glemme å vaske?

Ja, noen ganger har det satt seg skitt på innsiden av felgene  som kan være vanskelig å få bort. Det er vanselig å komme til overalt slik at man ikke får rengjort hele felgen. Dette betyr at du kan få hjulet i ubalanse, og det kan føles som om det er i ferd med å falle av når du kjører.

 

Ler mer om felgvask her

 

Hva gjør man da med dette?

– Enten må du krype under bilen slik at du kommer til overalt eller så får du svinge bilen litt, slik at du får tilgang til den andre halvdelen av felgen også.

 

Noe annet med vaskingen som du tenker på?

– Mange glemmer å rengjøre i døråpningen og A- og B-stolpene, der er det ofte møkkete etter vinteren. Foruten at det ser stygt ut når man åpner dørene så er det aldri bra å la skitt ligge igjen fordi det kan øke risikoen for rust.

 

Er det noe annet man bør tenke på når det gjelder rust?

–    Det er best å forsøke å få bort tjære og salt som har satt seg på ulike steder gjennom vinteren. Ellers vil risikoen for rust øke.

 

Mange vokser bilen på våren. Noen tanker rundt det?

– Voksen er jo en bra beskyttelse. Først og fremst skal man sørge for å få bort smuss av lakken, for eksempel med en cleaner, slik at man får igjen glansen i lakken.

 

Trenger man egentlig å beskytte lakken nå, er det ikke viktigst på vinteren?

– Det er alltid bra med en beskyttelse for lakken og det gjør den lettere å holde ren. Nå er risikoen for steinspurt mindre enn på vinteren, men da kommer fluene istedet. På en vokset eller lakkbeskyttet bil er det lettere å få bort alle innsektene som har festet seg.

 

Har du et siste tips?

– Sørg for å ta en grundig gjennomgang og sjekk om du har fått noen skader i løpet av vinteren. Se etter steinsprutskader eller lakkskader, og fiks dem. Husk at sommeren er kort, om man ikke tar tak i det med en gang så er det stor risiko for at det aldri blir gjort. Når vinteren kommer tilbake igjen kan disse skadene bli et større problem.

Magnus Blommé - en äkta expert Magnus Blommé Alder: 43 år Bor: I Stockholm Jobber hos Mekonomen
Oppdatert: Kan 22, 2023