Problemer med bilen – ikke stol på at noen stopper

Problemer med bilen – ikke stol på at noen stopper

Alle kan oppleve å bli utsatt for en motorstopp, uansett hvilken bil du kjører. Kanskje noe går i stykker, kanskje du punkterer eller at du har glemt å tanke. Uansett hva som forårsaker stoppen så er du ofte avhengig av andres hjelp til å fortsette.

 

42% ville ha stoppet

Det er imidlertid ingenting du kan ta for gitt. Ifølge undersøkelsen, hvor 1 018 personer har besvart, sier bare 42 prosent at de ville gjøre en god gjerning hvis de så at en medtrafikant hadde et problem. Og det er kvinner som er mest skeptiske til å stoppe, her er det omtrent en tredjedel, 36 prosent, som sier at de ville prøve å hjelpe mot 48 prosent av mennene.

-Mange ute på veiene antar ofte at folk allerede har fått hjelp og tenker derfor at det ikke er nødvendig å stoppe. At alle i utgangspunktet har mobiltelefoner og kan ringe og be om hjelp, tror vi også spiller en viktig rolle når mange ikke stopper for å hjelpe en medtrafikant. Men vi må ikke glemme alle de vennlige sjelene der ute som gjerne hjelper andre, sier Sofia Koski, Nordic Marketing Manager på Goodyear.

 

Unngå å bli stående langs vegen

Det er mulig å redusere sannsynligheten for at bilen din blir stående langs vegen. Det viktigste er regelmessig service, noe som forlenger livstiden og reduserer risikoen for havarier. Å sørge for at dekkene ikke er for gamle og har riktig lufttrykk er ikke bare bra sett utifra et sikkerhetsperspektiv, men det reduserer også risikoen for punktering.

 

Riktig service og assistanse

Hos ditt Mekonomen verksted får du alltid den rette servicen til din bil. Der kan du også få hjelp til å velge dekkene som passer deg. Når du tar service på bilen hos Mekonomen får du også mobilitetsgaranti. Det betyr at du vil få hjelp og slipper å stå alene i veikanten hvis bilen plutselig stopper eller nekter å starte. Du kan også få hjelp om du har kjørt tomt for drivstoff, punktert eller at du har mistet nøkkelen din. Mobilitetsgarantien gjelder i Norge og Europa.

 

Les mer om Mekonomen sin mobilitetsgaranti her.

 

 

Bra å tenke på om du skulle bli stående   Sørg for å være synlig selv når det er mørkt. Refleksvest, varseltrekant og et nødlys kan være verdifulle hjelpemidler.   Hold deg varm. Når motoren slutter å fungere, forsvinner varmen også. Ha alltid varme klær med deg i bilen. Et teppe kan også være godt å ha.   Lær deg å bytte dekk. Vet du hva du gjør om du punkterer? Det kan være vanskelig hvis man aldri har gjort det, spesielt i en stressende situasjon i mørket. Sett av en halv time og tren hjemme i fred og ro. Spør noen om hjelp hvis du ikke vet hvordan du skal gjøre det på en sikker måte.
Oppdatert: Kan 22, 2023