Informasjon om endring

Mekonomen har en ledende posisjon som Norges mest kjente verkstedkjede. I et stadig tøffere marked gjør vi nå noen endringer for å optimere driften og øke konkurransekraften vår.

Her følger litt informasjon.

Bileko Car PartsBileko Car Parts
BCP lagerBCP lager

Mekonomen satser for fullt videre med våre 300 verksteder

Vårt morselskap, Mekonomen Company AS, har vedtatt å etablere et nytt grossistselskap, Bileko Car Parts Norway AS – heretter kalt BCP. BCP skal bestå av ett nasjonalt sentrallager i Vestby og 32 lokale distribusjonssentre rundt i hele Norge. 

Så hva betyr dette for deg som kunde..?

For videre handel må du være registrert kunde

Lokale MECA- og Mekonomen-avdelinger slår seg sammen til et felles forsterket logistikknettverk. Dette vil øke effektiviteten, forbedre servicen til våre kunder og redusere utslipp fra transport av varer.

Men det er en viktig endring for kontantkunder: På BCP avdelingene må du registreres i vårt kunderegister for å kunne handle. Mens det fortsatt er mulig å kjøpe varer på distribusjonssentrene, vil opplevelsen være mer lik et grossistutsalg enn en vanlig butikk. Med andre ord er det ikke lenger en butikk, men et større lager med en ekspedisjonsdisk. Vanlige butikkvarer vil også reduseres og fokuset i vår varebeholdning vil fremover være bildeler.

Etter endringene vil dagens Mekonomen kunder få en økning i antall distribusjonssentre fra 27 til 32. BCP vil fremover betjene både MECA og Mekonomen kjedeverksteder samt alle øvrige kunder som vi også har i dag.


Vi er rett i nærheten - og bilen blir raskere ferdig

Lokal tilstedeværelse er viktig for våre verkstedspartnere og deg som kunde, og denne endringen gjør oss bedre over hele landet. Samtidig vil også alle distribusjonssentrene få en større bredde og dybde enn det avdelingene våre har i dag, noe som vil øke leveringsgraden og redusere leveringstiden.

Dette betyr at bilen din vil bli raskere ferdig de gangene det dukker opp uforutsette ting når bilen er til service eller reparasjon.

Lokal tilstedeværelseLokal tilstedeværelse

butikkbildebutikkbilde

100% fokus på verksteddrift

De siste årene har vi sett en tydelig reduksjon i konsumentsalg av både bildeler, rekvisita og tilbehør, mens salget gjennom verkstedkjeden har styrket seg og øker for hvert år.

Dette henger naturlig sammen med at færre i dag skrur på egen bil på grunn av både kompleksiteten og behovet for spesialutstyr og verktøy for å få gjort jobben.

Vi gjør derfor denne endringen for å tilpasse oss fremtiden og sørge for en sunn drift som sikrer arbeidsplassene til alle våre ansatte.

Den mest tydelige og dramatiske konsekvensen av dette er at vi nå kun vil satse på å drive våre 300 Mekonomen bilverksteder videre, og legger ned våre 27 Mekonomen konsumentbutikker og e-handel på mekonomen.no.