Nybilgaranti - dette gjelder

Funderer du på å kjøpe ny bil? Tenk på at nybilgarantien kan være forskjellig mellom ulike bilmerker. Men det finnes et viktig punkt – som ingen bilforhandler får endre på – så lenge arbeidet utføres av en fagmann påvirker ikke valg av verksted garantien. Du kan få utført servicen på hvilket verksted du ønsker.

Når du kjøper ny bil blir du vanligvis lovt en nybilgaranti. Bilforhandleren vil gi deg trygghet gjennom å ta ansvar for bilens sikkerhet og utstyr i løpet av en spesifisert tidsperiode. Men det finnes ikke noe overgripende regelverk gjeldende nybilgarantien, hvilket medfører at vilkårene kan variere stort mellom forskjellige bilmerker.


Hva inngår?

Hvor lang periode en garanti er gjeldende og hva som inngår varierer kraftig mellom bilmerker. En nybilgaranti kan se forskjellig ut om du kjøper bilen i Norge, Sverige, Europa eller USA. Den kan også variere i lengde, fra 1 til 7 år. Derfor er det viktig at du nøye setter deg inn i hva din garanti omfatter. Se til at du får garantivilkårene skriftlig.

Se ekstra nøye på garantivilkårene når det kommer til fritt verkstedvalg. Bilens garanti får ikke omfattes av at service eller reparasjon må skje på et spesifikt verksted. Så lenge arbeidet utføres av en fagmann så kan du få utført en service eller reparasjon på et Mekonomen Bilverksted eller et annet merkesuavhengig verksted, uten at nybilgarantien påvirkes. Gjelder det derimot en garantisak, da må reparasjonen utføres hos den som solgt bilen, eller den aktør som bilforhandleren henviser deg til.


Sjekk dette når du kjøper nytt

  • Se til å få garantivilkårene skriftlig.
  • Sjekk hvor mange år nybilgarantien gjelder. Det kan variere fra 1-7 år.
  • Du må følge serviceintervallet som bilprodusenten anbefaler for at garantien skal gjelde. Les derfor garantivilkårene nøye.
  • Du kan gjøre en reparasjon eller service på din bil på valgfritt verksted, uten at det påvirker nybilgarantien, så lenge arbeidet utføres av en fagmann.
  • Om arbeidet rør en garantisak må den utføres hos den som solgt bilen, eller den aktør som bilforhandleren henviser til.
  • Sjekk om nybilgarantien gjelder for neste eier, hvis du skulle selge bilen. I de fleste tilfeller gjør den det, men ikke alltid.
  • Nybilgarantien kan variere avhengig av om det er en privatkunde eller et firma som kjøper bilen.


Bestill time