Eksos

Når lyddemperen har gjort sitt eller eksosrøret bør byttes ut, vi har det du trenger. I vår eksoskategori finner du reservedeler til Volvo, Saab, BMW, Toyota, Mercedes, Audi, Renault, Skoda og Volkswagen for å nevne noen bilmerker. Feil og skader på et eksosanlegg har en tendens til å bli verre over tid hvis de ikke blir ivaretatt, så ta tak i problemene mens de er håndterbare. Er du usikker på hvilke deler som passer til bilen din? Skriv inn registreringsnummeret ditt i søkeboksen nedenfor, så matcher vi den riktige reservedelen.

Et eksossystem er et system som omdanner eksosgasser fra motoren til en mindre skadelig form. Eksosgassene inneholder giftige gasser, partikler og andre forurensninger som kan være skadelige for mennesker og miljøet.

Eksossystemet består av en rekke komponenter, som:

Katalysator: Katalysatoren er den viktigste komponenten i eksossystemet. Den bruker kjemiske reaksjoner til å omdanne skadelige gasser til mindre skadelige former. Katalysatoren er et keramisk eller metallisk filter som inneholder et tynt lag av platina eller palladium. Disse metallene fungerer som katalysatorer, noe som betyr at de kan fremskynde kjemiske reaksjoner uten å bli forbrukt. I eksossystemet brukes katalysatorer til å omdanne karbonmonoksid (CO) til karbondioksid (CO2), nitrogenoksid (NOx) til nitrogengass (N2) og hydrokarboner (HC) til vann (H2O) og karbondioksid (CO2).

Lambdasonde: Lambdasonden måler mengden oksygen i eksosgassene. Denne informasjonen brukes av motorstyringsenheten til å justere blandingsforholdet mellom luft og drivstoff. Et riktig blandingsforhold er viktig for å sikre at motoren kjører effektivt og at eksosgassene ikke er for skadelige.

Eksosrør: Avgassrørene leder eksosgassene fra motoren til katalysatoren. Avgassrørene er vanligvis laget av rustfritt stål eller aluminium.

Muffe: Muffen er en lyddemper som reduserer støyen fra eksosgassene. Muffen er vanligvis laget av stål eller støpejern.

Eksossystemet er et viktig del av bilens utslippskontrollsystem og som sikrer at bilene ikke slipper ut for mye skadelige gasser og partikler til atmosfæren.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter deler til eksos har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen