Eksos

Når lyddemperen har gjort sitt eller eksosrøret bør byttes ut, vi har det du trenger. I vår eksoskategori finner du reservedeler til Volvo, Saab, BMW, Toyota, Mercedes, Audi, Renault, Skoda og Volkswagen for å nevne noen bilmerker. Feil og skader på et eksosanlegg har en tendens til å bli verre over tid hvis de ikke blir ivaretatt, så ta tak i problemene mens de er håndterbare. Er du usikker på hvilke deler som passer til bilen din? Skriv inn registreringsnummeret ditt i søkeboksen nedenfor, så matcher vi den riktige reservedelen.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen
Laster inn…

Eksossystem

Et fungerende eksossystem har vært en vesentlig del av bilen helt siden forbrenningsmotoren ble introdusert mot slutten av 1800-tallet. Fra begynnelsen var hensikten med systemet kun å lede vekk de gasser som ble skapt fra motoren på bilen. Et moderne eksossystem inneholder en rekke andre komponenter som både forbedrer bilen ytelse samtidig som den renser eksosen. Et komplett system består av en eller flere lyddempere, eksosrør, katalysator, grenrør og opphengsdetaljer.

Reparere eksossystemet

Hver del av et fungerende system for eksos inneholder mindre deler som bolter og pakninger, og alle deler av systemet er like viktige for at alt skal fungere. Et ødelagt eksossystem kan forårsake at bilens ytelse svekkes, og det kan også forårsake ulyder fra bilen. I Norge finnes det grenser for hvor mye eksos som får slippes ut fra en bil, og hvis man ikke ser over eventuelle feil på et eksossystem så kan det hende at den ikke går gjennom EU-kontrollen uten en reparasjon.