AC-service

Gjennom løpende og jevnlig vedlikehold av bilens aircondition opprettholder
du en god funksjon og forebygger større skader på klima-anlegget.

Hvorfor skal du ta jevnlig AC-service?

Opprettholder god funksjon

Avdekker tidlig feil på systemet

Øker levetiden på din AC

AC-ServiceAC-Service

Gjør en AC-service for å forebygge en reparasjon av hele klima-anlegget

Tretti grader i skyggen, blå himmel, stekende sol og mange hundre mil igjen av sommerens bilferie. Akkurat da er det lite hyggelig å oppdage at bilens aircondition har gått i stykker.

AC-service

Med en AC-service sjekker vi at hele anlegget er i orden. Dette er en enkel kontroll der vi sjekker for evt. feil og lekkasjer og at alle komponenter fungerer som de skal. Avdekkes feil gir vi deg et pristilbud før evt. feil utbedres så du har full kostnadskontroll.

 

Ikke gjør en påfylling uten å først sjekke AC-en

En AC tapper sakte sitt kjølemedium, som igjen øker slitasjen på kompressoren. Men du bør aldri utføre en AC-påfylling uten å vite at din AC er i perfekt stand. Hvis AC-servicen viser en lekkasje må dette først utbedres. Hvis du tror at din AC er i stykker - bestill en AC-reparasjon med én gang.

 

Bruk AC hele tiden

Aircondition i bil er mer enn bare kald luft på varme sommerdager. AC-systemet overvåker og regulerer kontinuerlig temperatur, ventilasjon, viftehastighet og ikke minst avfukting av luften i bilens kupé på best mulig måte. Du får maksimal kjørekomfort hvis du alltid har AC på - da styres alle funksjoner automatisk. 

 

Hva inngår i en AC-service?

  • Feilsøking av systemets funksjoner og komponenter
  • Trykktesting av systemet
  • Funksjonstest av kompressor
  • Test av kondensorvifte
  • Test av drivereimenes stand
  • Tettningstest og lekkasjesøking

Hva koster en AC-service?

Når du bestiller en AC-service med ditt registreringsnummer på Mekonomen.no får du vite hva det koster for din bil, eller at du straks blir kontaktet av valgt verksted for et pristilbud.


Tilleggstjenester

Din AC gjør nytte også om vinteren

En AC fjerner fukten som fordamper fra snø og is om vinteren.
Gjennom å ha AC-en i gang også om vinteren, holder du luften tørr og unngår at rutene dugger igjen.

Hvis du starter en defroster-funksjon på bilen aktiveres automatisk AC-en. Et elektronisk klima-anlegg fungerer kun om AC-systemet også fungerer.

 

Vond lukt når du bruker AC-en?

Hvis du har hatt systemet avslått en stund, for eksempel om vinteren, kan det oppstå vond lukt når du starter AC-en. Dette er fordi fukt og skitt har samlet seg rundt fordamperen.

Etter en stund danner de bakterier som kan avgi en ubehagelig lukt. Ved å skifte kupéfilter regelmessig reduserer du risikoen for at smuss legger seg rundt fordamperen.

Vi kan både skifte kupéfilter og gjøre en kjemisk rens av systemet med en AC-rens. For generelt god luft i bilen anbefaler vi alltid å bruke kullfilter. Da slipper man også å kjenne eksoslukt fra biler foran og i tunneler.

 


Våre andre tjenester