Bremser

For din og andres sikkerhet må bilens bremser være i god stand.

Hvorfor trenger du en bremsesjekk?

Bilen din må ha optimale bremser til en hver tid

Vi går gjennom alle deler for din sikkerhet

Vi bytter bare det mest nødvendige

Bremseskift er viktig for alles sikkerhet

Ingen biler får kjøre rundt med bremser som ikke fungerer optimalt. Bremsene dine må derfor kontrolleres og skiftes med jevne mellomrom.

Ved mistanke om stor slitasje på bremsene er det viktig at du bestiller time for bremseskifte. Hos Mekonomen kan du være trygg, vi sjekker hva som er galt og anbefaler hva som må skiftes for din sikkerhet.

Bytte bremsklosser og bremseskiver?

Når du trykker på bremsepedalen, skapes det et trykk som presser bremseklossene mot bremseskivene, og får hjulene til å bremse. Når du bestiller et bremseskifte sjekker vi slitasje og anbefaler en nødvendig handling. Er det nok å skifte bremseklosser, får du tilbud på det. Ved skifte av bremseskiver bytter vi også alltid bremseklossene.

Også bremserørene kan trenge å byttes

Vi skifter bremsevæske, som noen ganger feilaktig kalles bremseolje. Vi sjekker også bremserørene for å sikre at de er i god stand. Hvis de sprekker, forsvinner trykket, og da mister bilen bremseeffekten.

 

Hva inngår i et bremseskift?

Bytte ved behov av det som er slitt f.eks:

  • Bremseklosser
  • Bremseskiver
  • Bremsekaliper
  • Bremsevæske

Hva koster et bremseskift?

Kostnaden for å reparere bremser er avhengig av hvilke deler som trenger å skiftes.

Når du bestiller bremseskift på Mekonomen.no får du et tilbud fra det verkstedet du velger.

 


Tilleggstjenester

Bør du skifte både bremseklosser og bremseskiver?

Ved normal slitasje kan du bytte bremseklosser tre ganger før du må skifte bremseskiver. Men det avhenger av hvordan klossene dine slites.

Bestiller du bremseskift hos Mekonomen sjekker vi hva som må byttes. Ved skifte av bremseskiver bytter vi også bremseklosser, for ellers er det en risiko for at de nye skivene slites raskt og det kan være farlig ut fra et sikkerhetssynspunkt.

Bilens bremser kan være dårligere enn du tror

Undersøkelser viser at hver femte bil kjører rundt med dårlige bremser. I Norge påvirkes bremsene mer om vinteren, spesielt veisalt kan føre til at bremsene får dårligere funksjon.

En bil med svak bremseeffekt har lengre stopplengde, og dersom bremsene tar ulikt, kan en kraftig bremsing føre til at bilen havner i en farlig skrens. Hvis du mistenker at bilen din har en eller flere dårlige bremser, bestill en bremsesjekk for å være på den sikre siden!

 


Våre andre tjenester