Bytte registerreim

Hvis motoren gir fra seg unormale lyder, eller hvis du oppdager en oljelekkasje - sjekk
umiddelbart om det er registerreimen eller registerkjedet som trenger å skiftes.

Hvorfor må du skifte registerreim?

Alle registerreimer har begrenset levetid

Det er viktig å bytte mens reimen fortsatt er intakt

Forebygger dyrere reparasjonskostnader

RegisterreimskiftRegisterreimskift

Skift registerreimen før et havari gir dyrere motorskader

Å skifte registerreim er en viktig milepæl i bilens serviceintervall. Hvis reimen ikke byttes i tide kan den løsne og årsake store skader på motoren.

Slik vet du hvis registerreimen må skiftes:

Registerreimbytte skal alltid gjøres i henhold til bilprodusentens serviceplan. Hvilket serviceintervall som gjelder for din bil kan du lese om i bilens instruksjonsbok. Det kan imidlertid skje at beltet slites raskere. Ved den minste indikasjon på at noe er galt, for eksempel ved lukt, støy, væske-/oljelekkasje eller funksjonsfeil, anbefaler vi at du tar bilen til ditt nærmeste Mekonomen bilverksted for å sjekke og skifte registerreimen.

Hva skjer hvis registerreimen går i stykker?

Ved et registerreimhavari kan ventilene i topplokket krasje med stemplene. Hvis dette skjer risikerer du å måtte renovere hele motoren.

Registerkjeder trenger også kontrolleres

En registerkjede er mer mer holdbare enn et registerreim, men de varer ikke evig. En slitt registerkjede rasler, så ved den minste lyd anbefaler vi at du oppsøker et Mekonomen bilverksted for å sjekke registerkjedet.

Etter hvor mange kilometer må du skifte registerreim?

Vi følger alltid bilprodusentens anbefalinger når det kommer til registerreimskift. Det viktigste er å bytte reimen i tide. Kostnaden for å montere en ny registerreim er lavere en kosten å reparere en motor som tatt skade på grunn av en havarert registerreim.

Det finnes også spesielle registerreimer som er innebygget i motoren, og disse må alltid byttes innen kritisk anbefalte serviceintervall.

Hva inngår i et registerreimskift?

  • Bytte av registerreim eller registerkjede
  • Bytte av reservedeler og andre komponenter som påvirkes av reimen,
    f eks reimstrekkere, styrerulle og vannpumpe
  • Bytte av frostveske

Hva koster det å skifte registerreim?

Prisen varierer avhengig av bilmerke og årsmodell. Når du bestiller time med registreringsnummeret hos Mekonomen.no, vil du se hva det koster for akkurat din bil. 

 


Tilleggstjenester

Når vet du at registerreimen trenger å skiftes?

Hvis du hører en ukjent lyd fra motoren, for eksempel rasling, tikking, eller til og med at motoren lager en skrikende lyd, kan det være en slitt registerreim som må sjekkes. Ved den minste mistanke om at noe er galt bør du gjøre en feilsøking! Skulle registerremmen ryke, er effekten umiddelbar, og konsekvensene kan bli katastrofale med en hel motor som må repareres.

 

Registerkjeder trenger også å byttes

En registerkjede varer lenger enn en registerreim, men også den må skiftes i henhold til bilprodusentenes anbefalinger. Det er dyrere å skifte registerkjede, da man også ofte må skifte driv.

Du vil ikke at registerkjeden skal ryke helt, da risikerer du å måtte bytte hele motoren. Bestill en feilsøking umiddelbart dersom du opplever en skranglelyd.

 


Våre andre tjenester