Dekkskift

For at du skal være trygg på veien inngår alltid en dekksjekk når du bytter dekk hos oss.

Hvorfor skal du skifte dekk hos Mekonomen?

En ordentlig dekksjekk inngår

Vi melder fra til deg hvis dekkene ikke er sikre

Flere av våre verksteder har dekkhotell

Kom til oss når det er tid for dekkskift

Et dekkskift kalles også hjulskift. Bilens hjul er sentrale for din sikkerhet og din komfort. For oss på Mekonomen er ditt dekkskift en viktig tjeneste som skal utføres to ganger per år.

Du må ha riktig dekk på bilen etter sesong og føre. Å skifte dekk krever litt styrke, god plass og riktig verktøy. Ved hver dekkskift går vi gjennom et antall steg for at du skal være trygg på veien. 

En dekksjekk inngår alltid

Når du skifter dekk på et av våre Mekonomen verksteder, får du også en grundig sikkerhetssjekk av en fagmann. Vi kontrollerer blant annet støtdempempere, fjæring, mønsterdybde, lufttrykk, bremsene og at det ikke er skader på dekkene. Når du har kjørt 5-10 mil er det lurt å ettertrekke hjulboltene. Vi hjelper deg med det uten ekstra kostnad, bare kjør til verkstedet som skiftet dekk.

Dekkskift med sikkerhetskontroll

 • Mønsterdybde
 • Skader på dekk
 • Støtdempere
 • Bremser (skiver, klosser/belegg og slanger)

Hvor lang tid tar et dekkskift?

Til sammen med sikkerhetssjekken tar et dekkskift ca 15-30 minutter.

Hvilke datoer gjelder for dekkskift?

Piggfrie vinterdekk kan brukes hele året, men det er ikke anbefalt. Fra 1. nov (15. okt i Nord-Norge) kan du kjøre med piggdekk uten å få bot. Det er ikke påbudt å kjøre med verken pigg- eller piggfrie dekk, men påbudt å kjøre med dekk som passer forholdene. Det betyr at når det er glatt føre, skal du ha vinterdekk på bilen, eller la den stå.

Hvis du kjører på piggdekk er fristen for å ta av disse første mandag etter 2. påskedag. Men Norge er et langt land, og befinner du deg i Nordland, Finnmark eller Troms må piggdekkene skiftes senest 1. mai. Men uansett hvor i landet du bor eller skal kjøre, det er de faktiske forhold som styrer - vær, temperatur og kjøreforhold avgjør om du beholde vinterdekken på. 

 

Hva inngår i et dekkskift?

 • Dekkskift
 • Dekksjekk i form av :

  • Mønsterdybde
  • Lufttrykk
  • Bremser
  • Støtdempere og fjæring
 • Etterstramming av hjulbolter

Hva koster et dekkskift?

Når du bestiller med ditt registreringsnummer på Mekonomen.no får se prisen.


Tilleggstjenester

Oppbevare dine dekk på et av våre dekkhotell

Har du lite plass hjemme for dine dekk? Da kan vi tipse om Mekonomen dekkhotell. Dekkene forvares svalt og kontrolleres slik at de er klare for en ny sesong på veiene. Du får en totalpris som inkluderer trygg dekkoppbevaring og dekkskift med dekksjekk.

 

Hvilken mønsterdybde må dekkene ha?

Minste mønsterdybde på vinterdekk er 3 mm. For sommerdekk er kravet 1,6 mm, men vi anbefaler at du alltid kjører på sommerdekk med en mønsterdybde på minst 3 mm. Jo dårligere dekkene dine er, desto lengre blir bremselengden og jo større er risikoen for vannplaning.

 

Når må jeg kjøpe nye dekk?

Du må investere i nye dekk når de nåværende er så slitte at de må skiftes. Hos Mekonomen selger vi noen av markedets beste dekk - med og uten felg, i alle forskjellige prisklasser. Spør deg selv dette når du skal beregne hvor mye du kan investere i nye dekk:

 • Hvor mye kjør jeg per år?
 • Hvor brede bør mine dekk være?
 • Kan jeg beholde mine felger?
 • Hva er best for det bilmerke jeg kjører?

Må jeg bytte alle fire dekkene?

Kjører du en bil med firehjulsdrift må du skifte alle fire dekkene samtidig. Du kan bytte ett dekk om gangen på en for- eller bakhjulsdrevet bil, men det fraråder vi.

Alle biler kjører mye sikrere med fire dekk av samme kvalitet. Hvis du ikke kan bytte til fire nye, husk at de beste dekkene dine alltid skal være på baksiden, uansett om bilen din er for- eller bakhjulsdrevet.

 


Våre andre tjenester