Hvorfor ta en MekoTest?

Utført av våre godkjente PKK-kontrollører

Avdekk mulige feil og mangler

Du får dokumentasjon som kan vedlegges i salgsprosessen

Nå kan du få testet bilen din hos et Mekonomen Bilverksted

Behovet for å sjekke bilens tilstand ved kjøp og salg er økende.  Nye regler gjør at tilstandsrapporter og bruktbiltester blir enda viktigere ved kjøp og salg av bil.  Vi har tatt fram et utvalg tester for ulike behov, enten det er gjelder å gjennomgå en bruktbil før salg, eller en garantiutløpstest for biler som nærmer seg slutten av nybilgarantien. 

Et stort antall kontrollpunkter

Testene kan kjøpes hos utvalgte Mekonomen Bilverksteder, og utføres av våre godkjente PKK kontrollører. Testene inneholder et stort antall kontrollpunkter tilpasset testens formål.  Etter gjennomført test får man tilgang til en digital testrapport som viser hvilke kontrollpunkter som er utført, avdekkede feil og mangler samt annen dokumentasjon som bilder og rapporter fra diagnosetester. Testen kan printes og vedlegges i salgsprosessen. 

Vi tilbyr ulike tester til ulike formål. Alle testene viser et øyeblikksbilde av bilens tilstand, og vil ikke kunne avdekke skjulte feil og mangler eller prognoser for fremtiden.  

Verkstedet dokumenterer det som kan avdekkes gjennom de ulike punktene i testen, men utsteder ingen garantier for resultatet av testen. 


Følgende tester kan i dag leveres under MekoTest-konseptet


MekoTest Bruktbil
En omfattende bruktbiltest basert på et omfang definert av bl.a. NBF og Forbrukerrådet.  Testen er å betrakte som en bransjestandard innenfor test av bruktbil.   
Denne testen vil være gunstig for den som skal selge eller kjøpe bruktbil.  
Testen vil kunne gi et godt øyeblikksbilde av bilens tilstand, samt avdekke feil og mangler som er vanlig på den aktuelle biltypen. 

MekoTest Garantiutløp
Testen tar sikte på å avdekke mulige feil og mangler på biler som nærmer seg slutten av fabrikkgarantien. Gjennomgangen og dokumentasjonen forsøker å avdekke feil og mangler som bileier kan ta opp med sin bilforhandler og søke dekket gjennom bilens fabrikkgaranti. Fabrikkgarantien på nye biler varierer med både maks kjørelengde og antall år. Garantien er ofte 5 år på biler kjøpt i Norge, men kan avvike noe fra merke til merke. 

MekoTest Leasing retur
Dette er en test beregnet for de som har en leasingbil som skal tilbakeleveres. Testen vil bidra til å avdekke punkter som kan være i strid med regelverket som benyttes ved retur av leasingbiler. På denne måten kan man på forhånd avdekke forhold som bør utbedres. Det er en kjent sak at takseringen av leasingbiler kan være ganske streng, og det er en fordel å rydde opp i en del feil og mangler før forhandler mottar bilen. 

MekoTest Tilstand
Dette er en enklere gjennomgang av bilen med tanke på å kunne gi et greit overblikk over bilens tilstand. Testen går ikke like dypt som Bruktbiltesten, og har færre kontrollpunkter. 

 

Finn verksted i ditt distrikt som utfører MekoTest

loader

Hva inngår i en MekoTest?

 • Testene inneholder et stort antall kontrollpunkter tilpasset testens formål
 • Etter gjennomført test får man tilgang til en digital testrapport som viser hvilke kontrollpunkter som er utført

Hva koster de forskjellige MekoTestene?

 • MekoTest Bruktbil
  2 590,-
 • MekoTest Garantiutløp
  2 790,-
 • MekoTest Leasing retur
  2 290,-
 • MekoTest Tilstand
  1 590,-

 


Tilleggstjenester

Mekonomen Mobilitetsgaranti

I alle Mekonomens servicer medfølger 12 måneders mobilitetsgaranti. Med mobilitetsgaranti får du bistand langs veien hvis uhell skulle skje. - Dette er en ekstra trygghet for deg og dine medpassasjerer.

 


Våre andre tjenester