Smart tilbehør til din el- eller hybridbil

Smart tilbehør til din el- eller hybridbil

At Norge er verdensledende innen elbiler, er ingen nyhet, men nå begynner det å røre på seg i vårt naboland Sverige også. I de første seks månedene i år er Norge det landet som har høyest antall oppladbare biler med nye bilregistreringer. På plassen bak oss er det Island og Sverige som følger oss.

 

For at man skal få ut så mye som mulig av sin el- eller hybridbil, er det nødvendig å ha forholdene for lading så gode som mulig. Her er det mye å tenke på. Først og fremst:

"Hvis du må lade bilen din hjemme, er det viktig å vite hva som ligger bak veggen. Kontakt en elektriker som kan se over at alle eluttak er gode, sier Anna Fägersten, Nordic Manager on Charge Amps.

 

Ofte følger det med en bærbar ladekabel med en el-eller hybridbil. Den er god å ha i bagasjerommet slik at du kan lade overalt, men å kjøpe en ekstra kabel som man kan ha hjemme eller på jobb kan hjelpe i mange situasjoner. Men her må man være sikker på at man velger riktig kabel.
- Det er to forskjellige standarder for lading i eluttak; Japanske og amerikanske biler har vanligvis type 1 og europeisk type 2, sier Anna Fägersten.

 

Mekonomen bygger nå ut sitt butikksortiment med elbil og hybridtilbehør og er ekslusiv forhandler av Charge Amps tilbehør for elbiler til slutten av november i år. I tillegg til ladekabler kan man også kunne velge en bedre måte å lade sin bil på: En veggmontert ladeboks. Dette betyr raskere, sikrere og jevnere lading.
"Det er mange fordeler med å ha en ladeboks hjemme og på jobb. Først av alt, kan du lade raskere. Fordi den er installert av en kvalifisert elektriker, får du også noen som ser over, slik at strømmen til ladeboksen er bra. Man slipper også et ekstramoment når man kommer hjem med bilen full av ting og barn, det er bare å plugge inn, sier Anna Fägersten.

 

Ladeboksen fra Charge Amps er laget i Sverige. Den leveres med en 5,5 meter fast kabel og en stikkontakt under boksen om man for eksempel vil koble til en motorvarmer. Boksen er også koblet via wifi og skytjenesten my.charge.space er inkludert i 5 år.
- Her får du en hel verden av muligheter. Blant annet kan du velge å regulere timeren og lade ned alle debetbaserte opplysninger, sier Anna Fägersten.

Oppdatert: August 11, 2022