Slik gir du felgene et lengre liv

Slik gir du felgene et lengre liv

Vask ofte

Siden hjulene er nærmest bakken utsettes de for tøffe påkjenninger, spesielt om vinteren da skitt og salt gjør sitt beste for å slite på overflaten. Foran er det verst ettersom størstedelen av bilens bremsekraft ligger på forakselen og bremsestøv samles på felgene foran. Dette kan være vanskelig å få bort. Vask felgene ofte så rekker ikke skitten å feste seg.

 

Bruk riktig middel

Du kan få felgene rene med ulike typer av midler. Men bli ikke fristet til å hente frem oppvaskmiddel eller noe annet rengjøringsmiddel som du finner i skapet, det kan nemlig tørke ut lakken på felgene. Bruk et bra middel som er tilpasset for felgvask, i din Mekonomen butikk kan du få hjelp til å velge riktig. Oppvaskbørsten er derimot et bra verktøy når man skal gni rent, den kan du bruke med god samvittighet. Om det er vanskelig å komme til overalt så finnes det spesielle felgbørster å kjøpe. Glem ikke å skylle hjulene godt etterpå.

 

Vask hjulene når du skal bytte

Husk å også vaske de hjulene som du lagrer bort for sesongen. Om hjulene lagres skitne gjennom hele sesongen så har skitten all verden av tid til å gro seg fast på. Når det er dekkbyttesesong igjen vil det være umulig eller vanskelig å få det bort.

 

Tenk på temperaturen

Dersom felgene din er oppvarmet av vårsolen må du ikke spyle med iskaldt vann. Den store temperaturforskjellen kan nemlig føre til at du får små sprekker i lakken som kan vokse og skade felgen. Bruk lunkent vann eller skyll felgene med små mengder kaldt vann.

 

Voks felgene

De fleste bilene får nå og da et beskyttende lag med voks på lakken, men mange glemmer felgene. Her er det minst like viktig og det tar ikke spesielt lang tid. Bruk egnet middel som du finner i din Mekonomen butikk. Foruten beskyttelsen gir også voksen en fin glans.

 

Reparer skader

Steinsprut og skrapemerker er vanlig på felgene. Selv om du kanskje ikke bryr deg om det så vil en liten skade raskt bli større når vann og skitt trenger seg inn bak lakken. Slip bort løs lakk, rengjør med sprit og lakk over med ny farge.

Publisert: April 25, 2017