Glykol- og kjølesystem

Her finner du alt innen kjølesystem, for eksempel glykol og forskjellige tilsetningsstoffer. Produktene kommer fra ledende merker som Castrol og MPM, men ProMeister er også representert her. Hvis du trenger hjelp til å finne det riktige produktet, er du alltid velkommen til å ta kontakt med vår kundeservice.

Glykol, også kjent som ethylenglykol, er en viktig komponent i kjølevæsker som brukes i biler. Denne fargeløse og søte-smakende væsken spiller en avgjørende rolle i bilens kjølesystem for å opprettholde riktig motortemperatur og forhindre overoppheting.

Glykolbaserte kjølevæsker fungerer ved å absorbere varme fra motoren og deretter transportere den gjennom radiatoren, der den avgir varmen til omgivelsene. Dette bidrar til å opprettholde en optimal driftstemperatur for motoren, noe som er avgjørende for effektiv forbrenning og reduserer slitasje på vitale motorkomponenter.

I tillegg til å kontrollere temperaturen, gir glykol også beskyttelse mot frost i de kalde månedene ved å senke frysepunktet til kjølevæsken. Glykolblandinger inneholder vanligvis også kjemiske tilsetningsstoffer for å forhindre korrosjon og beskytte motorens komponenter mot skader.

Riktig vedlikehold av kjølesystemet, inkludert regelmessig sjekk av glykolkonsentrasjonen og bytte av kjølevæske i henhold til produsentens anbefalinger, er avgjørende for å sikre en jevn og pålitelig drift av bilen din samt forhindre potensielle motorskader forårsaket av overoppheting eller frostskader.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter glykol til kjølesystem har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.