Glykol

Vi har glykol fra de ledende merkene på markedet: MPM, Castrol, men også vårt eget merke ProMeister. Her velger du mellom konsentrert eller ferdigblandet glykol.

Glykol, også kjent som ethylenglykol eller etandiol, er en kjemisk forbindelse som brukes som en viktig komponent i kjølevæsken til biler og andre kjøretøy. Denne fargeløse og luktfrie væsken har en rekke avgjørende funksjoner for å opprettholde motorens helse og effektivitet.

Glykol fungerer som en termisk stabilisator i kjølesystemet, noe som bidrar til å forhindre overoppheting av motoren ved å absorbere og transportere varmen bort fra forbrenningskammeret. Den beskytter også mot frostskader ved å senke frysepunktet til kjølevæsken, noe som er spesielt viktig i kalde klima.

En annen viktig egenskap ved glykol er dens evne til å fungere som en korrosjonshemmer. Den danner en beskyttende film på innsiden av kjølesystemets komponenter, som radiatorer og vannpumper, for å forhindre dannelse av rust og korrosjon.

Glykol må blandes med vann i riktig forhold, vanligvis i en 50/50 blanding, før den helles i bilens kjølesystem. Dette sikrer at den opprettholder sin optimale ytelse.

I tillegg til å holde motoren kjølig og beskytte den mot frost og korrosjon, spiller glykol også en rolle i å forhindre kalkavleiringer og blokkeringer i kjølesystemet. Det er derfor viktig å bytte ut glykolen regelmessig for å opprettholde bilens kjølesystem i god stand og forlenge levetiden til motoren.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter glykol har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen