Hjullager

Hjullager påvirker bilens fjæring og er ofte plassert i navet. Hjullageret gjør at hjulet kan rotere fritt når bilen kjører på veien, og det er selvfølgelig av største betydning at dette gjøres uten forstyrrelser. De fleste biler har et indre og et ytre lager på hvert hjul, og uansett hva du leter etter, har vi på Mekonomen samlet produktene du måtte trenge her hos oss. Med vår smarte filtreringsfunksjon kan du også fylle ut registreringsnummeret ditt og raskt og enkelt få bare produktene som passer akkurat din bil.

Hjullager er en viktig del av bilens chassis. De er ansvarlige for å støtte og rotere hjulet, og de bidrar til å redusere støy og vibrasjoner. Hjullager er vanligvis laget av stål eller aluminium, og de har et lag med rullende elementer som er omgitt av et fett eller olje.

Det finnes to hovedtyper av hjullager:

  • Enkle hjullager: Disse lagerene har et enkelt sett med rullende elementer. De er den vanligste typen hjullager, og de brukes på de fleste biler.
  • Dobbelt hjullager: Disse lagerene har to sett med rullende elementer. De er mer holdbare enn enkle hjullager, og de brukes ofte på biler med tunge hjul eller høy hastighet.

Hjullager slites med tiden, og de må byttes ut når de er skadet eller slitte. Hvis hjullagerene er slitte, kan det føre til støy, vibrasjoner og problemer med styring.

Her er en mer detaljert beskrivelse av hjullager:

  • Innerring: Den innerste ringen av hjullageret er festet til bilens chassis.
  • Ytterring: Den ytterste ringen av hjullageret er festet til hjulet.
  • Rullende elementer: De rullende elementene er ansvarlige for å støtte og rotere hjulet. De er vanligvis laget av stål eller keramikk.
  • Fett eller olje: Fett eller olje brukes til å smøre hjullageret og redusere friksjon.

Hjullager er en viktig del av bilens chassis, og de må vedlikeholdes regelmessig for å sikre god kjørekomfort og sikkerhet.

Her er noen tips for å ta vare på hjullagerene:

  • Sjekk hjullagerene regelmessig for tegn på slitasje eller skade.
  • Bytt ut hjullagerene når de er skadet eller slitte.
  • Få hjullagerene sjekket av en kvalifisert mekaniker minst en gang i året.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter hjullager har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen