Stag

Stag til bilens chassis er metallstenger som brukes til å stabilisere og stive opp kjøretøyet. De finnes i mange forskjellige varianter, men de vanligste er tverrstag, momentstag og camberstag.

Tverrstenger er de mest vanlige typene stag. De er festet til bilens karosseri på hver side av kjøretøyet, og de forbinder de to hjulene på hver side. Tverrstenger bidrar til å forhindre at bilen velter i svinger, og de bidrar også til å bedre stabiliteten på ujevn vei.

Momentstag er festet til bilens karosseri og til hjuleikene. De forbinder de to hjulene på hver side, og de bidrar til å forhindre at bilen vrir seg i svinger. Momentstag er spesielt viktige på bakhjulsdrevne kjøretøy.

Camberstag er festet til bilens karosseri og til hjuleikene. De forhindrer at hjulene vrir seg i høyden, og de bidrar til å forbedre stabiliteten og kjøreegenskapene. Camberstag er spesielt viktige på sportsbiler og på biler som brukes til racing.

Stag er viktige for å sikre at bilen er stabil og sikker i alle kjøresituasjoner. De bidrar til å forbedre kjøreegenskapene og redusere risikoen for ulykker.

Her er noen fordeler med stag til bilens chassis:

  • Bedre stabilitet og kjøreegenskaper
  • Redusert risiko for ulykker
  • Forbedret komfort
  • Forlenget levetid på bilens komponenter

Stag er en viktig del av bilens chassis, og de bør kontrolleres regelmessig for å sikre at de er i god stand.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter stag til bilen har du kommet til riktig sted. Her finner du tverr-, moment- og camberstag. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen