Camberstag

Camberstag er en type stabiliseringstag som brukes til å kontrollere camberen på bilens hjul. Camber er vinkelen mellom hjulets vertikale akse og underlaget. En korrekt camber er viktig for bilens stabilitet og kjøreegenskaper.

Camberstag består av to stenger som er festet til bilens chassis og hjul. Stengene er koblet sammen med en kuleledd som gjør at de kan bevege seg uavhengig av hverandre. Når bilen kjører, vil camberstaget bidra til å holde hjulene i riktig posisjon.

Camberstaget er vanligvis laget av aluminium eller stål. Det finnes to hovedtyper camberstag:

  • Tradisjonelt camberstag er festet til bilens chassis med bolter eller muttere.
  • Elektronisk camberstag er festet til bilens chassis med en elektrisk motor. Motoren kan brukes til å justere camberen automatisk.

Camberstag er et viktig verktøy for å forbedre bilens kjøreegenskaper. Et korrekt justert camberstag vil bidra til å gi bilen bedre stabilitet, grep og styring.

Her er noen av fordelene med camberstag:

  • Forbedret stabilitet: Et korrekt justert camberstag vil bidra til å holde bilen på rett kurs. Dette er spesielt viktig i skarpe svinger og ved høy hastighet.
  • Forbedret grep: Et korrekt justert camberstag vil bidra til å gi bilen bedre grep på underlaget. Dette er spesielt viktig på vått eller glatt underlag.
  • Forbedret styring: Et korrekt justert camberstag vil bidra til å gjøre bilen mer presis å styre. Dette er spesielt viktig ved høy hastighet.

Camberstag er et relativt enkelt og rimelig stykke utstyr som kan gi betydelige forbedringer i bilens kjøreegenskaper.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter camberstag til bilen har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen