Momentstag

Momentstag er en viktig del av bilens chassis. De er ansvarlige for å overføre kraft fra motoren til hjulene, og for å gi stabilitet og kontroll under kjøring. Momentstag er vanligvis laget av stål eller aluminium, og er formet som en stang eller en arm. De er festet til bilens chassis på begge sider av bilen, og har en kuleledd på hver ende. Når motoren driver hjulene, genererer den et moment som må overføres til hjulene. Momentstag gjør dette ved å overføre momentet fra motoren til hjulene gjennom kuleleddene.

I tillegg til å overføre moment, bidrar momentstag også til å gi stabilitet og kontroll under kjøring. Når bilen svinger, vil momentstag bidra til å holde hjulene på plass og forhindre at bilen velter.

Momentstag er en viktig del av bilens chassis, og er ansvarlige for å sikre at bilen kjører trygt og stabilt.

Her er noen spesifikke detaljer om momentstag:

  • Lengde: Momentstag er vanligvis mellom 20 og 50 cm lange.
  • Diameter: Momentstag er vanligvis mellom 10 og 20 mm i diameter.
  • Materiale: Momentstag er vanligvis laget av stål eller aluminium.
  • Feste: Momentstag er festet til bilens chassis på begge sider av bilen.
  • Kuleledd: Momentstag har et kuleledd på hver ende for å overføre momentet fra motoren til hjulene.

Momentstag er en vanlig del å bytte ut på biler som har blitt utsatt for mye slitasje. Hvis du tror at momentstagene på bilen din kan være slitte, er det best å ta bilen til en mekaniker for å få dem sjekket.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter momentstag til bilen har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen