Bladfjærer

Bladfjærer er en type fjær som brukes i bilens fjæringssystem. De består av en serie parallelle blad som er laget av stål, aluminium eller karbonfiber. Bladfjærene er festet til bilens ramme og til bilens hjul.

Funksjon
Bladfjærer fungerer ved å absorbere støt og vibrasjoner fra veien. Når bilen kjører over et humpete underlag, vil bladfjærer bøye seg. Dette demper støtet og bidrar til å gi bilen en jevnere kjøretur.

Typer
Det finnes to hovedtyper bladfjærer:

  • Kontinuerlige bladfjærer består av en serie blad som er sammenføyd. Disse fjærene er vanlige på lastebiler og varebiler.
  • Diskrete bladfjærer består av en serie blad som er festet til hverandre med bolter eller stifter. Disse fjærene er vanlige på personbiler.

Fordeler
Bladfjærer har flere fordeler, blant annet:

  • De er relativt billige.
  • De er enkle å installere og vedlikeholde.
  • De har høy lastekapasitet.

Bytte av bladfjærer
Bladfjærer bør byttes ut hvis de er skadet eller slitte. Skade på bladfjærer kan føre til at bilen blir ustabil eller at den ikke absorberer støt på en god måte.

Konklusjon
Bladfjærer er en viktig del av bilens fjæringssystem. De bidrar til å gi bilen en jevnere kjøretur og absorberer støt og vibrasjoner fra veien.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter bladfjærer til bilen har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen