Fjærbenslager

Fjærbenslager er en komponent i bilens fjæringssystem som sitter på toppen av støtdemperen. Det er et kulelager som forbinder støtdemperen med bilens karosseri, og som gjør det mulig for støtdemperen å bevege seg fritt opp og ned.

Fjærbenslager er vanligvis laget av metall, og de er utformet for å tåle store belastninger. De er en viktig del av bilens fjæringssystem, og de bidrar til å gi bilen en jevn og behagelig kjøring.

Funksjon
Fjærbenslagerets hovedfunksjon er å gi et dreiepunkt for støtdemperen. Dette gjør det mulig for støtdemperen å bevege seg fritt opp og ned, uten å sette belastning på andre deler av bilen.

Fjærbenslageret bidrar også til å redusere støy og vibrasjoner fra bilens fjæringssystem.

Symptomer på slitte fjærbenslager
Symptomer på slitte fjærbenslager kan være:

  • Ujevn kjøring
  • Bilen vrir seg ved bremsing eller sving
  • Støy fra fjæringssystemet
  • Bilen krenger mer enn normalt

Hvor ofte bør fjærbenslager skiftes
Fjærbenslager har en levetid på rundt 50 000-100 000 kilometer. Men det kan variere avhengig av kjørestil og veiforhold.

Bytte av fjærbenslager
Fjærbenslager kan skiftes av en profesjonell mekaniker, eller det kan gjøres selv. Hvis du velger å bytte fjærbenslager selv, er det viktig å følge instruksjonene som følger med de nye lagrene.

Pris
Prisen for å bytte fjærbenslager varierer avhengig av bilmodell og merke.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter fjærbenslager har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen