Støtdempere

Støtdempere er en viktig del av bilens fjæringssystem. De er ansvarlige for å absorbere støt og vibrasjoner fra veibanen, og for å gi bilen en jevn og behagelig kjøretur.

Støtdempere består av en sylinder med et stempel i midten. Sylinderen er fylt med olje eller gass, som absorberer støt og vibrasjoner. Når bilen kjører over en hump eller et hull, vil støtdemperen komprimeres og deretter utvide seg igjen. Dette absorberer støtet og forhindrer at bilen rister.

Det finnes to hovedtyper støtdempere: hydrauliske og gassdempere. Hydrauliske støtdempere er den vanligste typen, og de er fylt med olje. Gassdempere er mer effektive enn hydrauliske støtdempere, og de er derfor ofte brukt i sportsbiler og andre kjøretøy som krever god fjæring.

Støtdempere slites ut over tid, og de må derfor byttes ut regelmessig. Det er viktig å bytte ut støtdempere i tide, for å sikre at bilen har en trygg og behagelig kjøretur.

Her er noen tegn på at støtdemperne dine må byttes ut:

  • Bilen rister mer enn vanlig.
  • Bilen vipper mer enn vanlig når du bremser eller svinger.
  • Bilen har problemer med å holde seg på sporet.
  • Bilen er vanskelig å styre.

Hvis du opplever noen av disse symptomene, bør du ta bilen din til en mekaniker for å få støtdemperne sjekket.

Her er noen tips for å forlenge levetiden til støtdemperne dine:

  • Unngå å kjøre over humper og hull i høy hastighet.
  • Ikke overbelast bilen.
  • Følg bilprodusentens anbefalinger for vedlikehold.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter støtdempere har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen