Styring

Det kreves noen komponenter for å få styrt bilen i riktig retning. Her har vi samlet alt fra styreservopumper, styreledd, servoslanger til styringsdempere. Fyll inn ditt registreringsnummer i regnummer-boksen så vises du kun de styringsproduktene som passer til din bil.

Styringen i bilens chassis er ansvarlig for å kontrollere retningen på bilens hjul. Den består av en rekke komponenter som jobber sammen for å overføre sjåførens innputt til hjulene.

De viktigste komponentene i styringen er:

  • Styringshjulet: Dette er det som sjåføren bruker til å kontrollere styringen.
  • Styringsspaken: Denne overfører sjåførens innputt fra rattet til styringsenheten.
  • Styringsenhet: Denne omdanner sjåførens innputt til en mekanisk bevegelse som styrer hjulene.
  • Styringsspjeld: Dette er det som faktisk styrer hjulene.

Når sjåføren svinger på rattet, overføres denne bevegelsen til styringsspaken. Styringsspaken overfører deretter bevegelsen til styringsenheten. Styringsenheten bruker denne bevegelsen til å styre styringsspjeldet. Styringsspjeldet styrer deretter hjulene, som gjør at bilen svinger.

Det finnes flere forskjellige typer styringssystemer, men de fleste fungerer på samme måte. De vanligste typene styringssystemer er:

  • Mekanisk styring: Dette er den enkleste typen styringssystem. Det består av en rekke mekaniske komponenter som overfører sjåførens innputt til hjulene.
  • Hydraulisk styring: Dette er en mer avansert type styringssystem som bruker hydraulisk trykk til å overføre sjåførens innputt til hjulene.
  • Elektrisk styring: Dette er den nyeste typen styringssystem. Det bruker elektriske motorer til å overføre sjåførens innputt til hjulene.

Styringen er en viktig del av bilens chassis. Den er ansvarlig for å sikre at bilen kan manøvreres trygt.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter deler til styring har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen