Styreservopumper

Här på Mekonomen.se hittar du prisvärda och kvalitetssäkrade reservdelar och tillbehör till bilen från välkända varumärken. Att bilens styrning ska fungera mjukt och smidigt är såklart en självklarhet och behöver du något till bilens styrservo hittar du det hos oss. Genom att ange din bils registreringsnummer sorterar vi fram de reservdelar som passar för just din bils styrservo och du kan därefter beställa den servopump som du föredrar. Självklart med snabb leverans och fri frakt.

Styreservopumpen er en viktig del av styringssystemet i en bil. Den bidrar til å gjøre det lettere å styre bilen, spesielt ved lave hastigheter. Pumpen er vanligvis plassert under panseret, nær rattet. Den er drevet av drivremmen, som også driver andre komponenter i motorrommet.

Styreservopumpen består av en rotor, en stator og et stempel. Rotor og stator er plassert inne i en pumpehus. Stempelet er plassert i en sylinder. Når motoren er i gang, roterer rotoren. Rotasjonen overføres til statoren, som skaper et trykk. Trykket overføres til stempelet, som presser hydraulikkolje inn i styresystemet. Hydraulikkoljen bidrar til å redusere kraften som kreves for å styre bilen. Dette gjør det lettere å svinge og parkere bilen.

Styreservopumpen er en relativt enkel og pålitelig del. Den krever vanligvis ikke mye vedlikehold.

Symptomer på at styreservopumpen er defekt:

  • Bilen er vanskeligere å styre, spesielt ved lave hastigheter.
  • Det høres et ulyder fra rattet når bilen kjøres.
  • Det lekker hydraulikkolje fra pumpen.

Hvis du opplever noen av disse symptomene, bør du ta bilen til en mekaniker for å få pumpen sjekket.

Tips for å forlenge levetiden til styreservopumpen:

  • Sørg for at drivremmen er i god stand.
  • Unngå å vri rattet for hardt.
  • Bytt ut hydraulikkoljen regelmessig, i henhold til produsentens anbefalinger.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter en styreservopumpe har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen