Styrestag

Styrestaget er en mekanisk komponent som overfører kraften fra rattet til hjulene. Det består av to stenger, en innerstang og en ytterstang, som er forbundet med hverandre ved et ledd. Innerstangen er festet til rattet, mens ytterstangen er festet til hjulene.

Når føreren svinger rattet, beveger innerstangen seg. Dette beveger ytterstangen, som igjen beveger hjulene. Styrestangsystemet er utformet for å gi en jevn og presis styring.

Det finnes to hovedtyper styrestag:

  • Rett styrestag: Dette er den vanligste typen styrestag. Det består av to stenger som er forbundet med hverandre i en rett linje.
  • Vinkelstyrestang: Dette styrestaget har en vinkel mellom de to stengene. Dette gjør det mulig å redusere vridningen i styresystemet.

Styrestag er en viktig del av bilens styringssystem. Det er viktig å holde styrestaget i god stand for å sikre sikker og effektiv styring.

Her er noen vanlige feil som kan oppstå på styrestag:

  • Lekkasje: Lekkasje kan forårsake at styresystemet mister trykk. Dette kan føre til dårlig styring.
  • Slitasje: Slitasje på styrestaget kan føre til at det blir løs eller vridd. Dette kan også føre til dårlig styring.
  • Rust: Rust kan svekke styrestaget og øke risikoen for brudd.

Hvis du mistenker at styrestaget ditt er skadet, bør du ta bilen til en mekaniker for å få det sjekket.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter et styrestag har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen