Drivlinje

Drivaksler, clutcher, clutchkabler og clutchverktøy er bare noen av tingene du finner i drivlinjekategorien. Hvis du er usikker på hva du bør ha for akkurat din bil, fyll ut registreringsnummeret eller ta kontakt med vår kundeservice.

Drivlinjen i en bil er den delen av bilen som overfører motorens kraft til hjulene. Den består av flere komponenter, inkludert:

 • Motor
 • Girkasse
 • Drivaksler
 • Differensial

I en bensinbil brukes en forbrenningsmotor til å generere kraft. Forbrenningsmotoren bruker luft og bensin til å produsere en eksplosjon som driver stemplene i motoren. Stemplene er koblet til en veivstang som roterer en aksling. Denne akslingen er koblet til girkassen, som bruker tannhjul til å endre hastigheten og dreiemomentet til kraften.

I en elbil brukes en elektrisk motor til å generere kraft. Den elektriske motoren bruker strøm fra batteriet til å rotere en rotor. Rotoren er koblet til en girkasse, som bruker tannhjul til å endre hastigheten og dreiemomentet til kraften.

Drivlinjen er en viktig del av en bil, og den er ansvarlig for å gjøre det mulig for bilen å bevege seg. Det er mange forskjellige typer drivlinjer, og hver type har sine egne fordeler og ulemper.

Her er en detaljert beskrivelse av hver komponent i drivlinjen:

 • Motor
  Motoren er den delen av drivlinjen som genererer kraften som trengs for å drive bilen. Det finnes mange forskjellige typer motorer, inkludert bensinmotorer, dieselmotorer, elektriske motorer og hybridmotorer.
 • Girkasse
  Girkassen lar motoren operere i et effektivt turtallsintervall for ulike kjøreforhold. Girkassen bruker tannhjul til å endre hastigheten og dreiemomentet til kraften.
 • Drivaksel
  Drivakselen overfører kraften fra girkassen til hjulene. Den er vanligvis laget av stål eller aluminium.
 • Differensial
  Differensialen fordeler kraften mellom hjulene på hver side av bilen. Dette er nødvendig fordi hjulene på hver side av bilen ikke alltid roterer med samme hastighet.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter deler til drivlinjen har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen