Mastersylinder

Mastersylinderen til bilens clutch er en sylinder som omdanner pedalkraften til trykk i bremsevæsken. Dette trykket overføres deretter til slavesylinderen, som sørger for at clutchplaten skilles fra svinghjulet.

Mastersylinderen er vanligvis plassert under dashbordet, nær clutchpedalen. Den er laget av metall eller plast, og består av to hoveddeler:

  • En sylinder som inneholder bremsevæske
  • En stempelstang som er koblet til clutchpedalen

Når føreren trykker på clutchpedalen, beveger stempelstangen seg innover i sylinderen. Dette presser bremsevæsken ut av sylinderen gjennom en ledning til slavesylinderen. Slavesylinderen er plassert nær clutchen. Den omdanner trykk i bremsevæsken til mekanisk kraft, som brukes til å bevege clutchen.

Mastersylinderen er en viktig del av bilens clutchsystem. Den er ansvarlig for å overføre pedalkraften til slavesylinderen, som sørger for at clutchen fungerer som den skal.

Her er noen vanlige feil som kan oppstå med mastersylinderen:

  • Lekkasje: Bremsevæske kan lekke ut av mastersylinderen, noe som kan føre til at clutchen ikke fungerer som den skal.
  • Defekt stempelstang: Stempelstangen kan bli skadet eller slitt, noe som kan føre til at clutchen ikke fungerer skikkelig.
  • Defekt sylinder: Sylinderen kan bli skadet eller slitt, noe som kan føre til at clutchen ikke fungerer skikkelig.

Hvis du mistenker at det er noe galt med mastersylinderen, bør du ta bilen til en bilverksted for å få den sjekket.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter en mastersylinder til clutchen har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen