Drivstofftank

En drivstofftank i en bil er en konstruert beholder som lagrer drivstoff, som vanligvis er bensin eller diesel. Den er plassert under bilens karosseri, vanligvis i nærheten av bakhjulene eller midten av bilen, og dens hovedformål er å oppbevare drivstoffet som motoren trenger for å fungere. Drivstofftanken har vanligvis en påfyllingsluke på utsiden av bilen, som gir eieren muligheten til å fylle på drivstoffet på bensinstasjonen.

Drivstofftanken har også flere komponenter, inkludert en drivstoffpumpe og en drivstoffnivåsensor. Drivstoffpumpen sender drivstoff fra tanken til motoren, mens drivstoffnivåsensoren måler mengden drivstoff i tanken og sender denne informasjonen til bilens instrumentpanel slik at føreren kan overvåke drivstoffnivået. Tanken er også utstyrt med sikkerhetsfunksjoner for å forhindre lekkasjer og beskytte mot korrosjon.

I tillegg til å lagre drivstoff, kan noen moderne biler også ha systemer for å redusere utslipp og forbedre drivstoffeffektiviteten, som for eksempel karbonfilter og drivstoffventiler, som kan være integrert i drivstofftanken eller i nærheten av den.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter en drivstofftank har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen