Kupédetaljer

Hos Mekonomen finner du et stort utvalg av forskjellige typer klips til bilen. Vi har panelklips, låseklemmer, plastklips, festeklemmer, smarte klips, trykkskrue, T-klips og sist, men ikke minst komplette klipssett som inneholder det meste du trenger for eksempel å montere dørsider og støtfangere.

Innvendige festemidler i bilkupé brukes til å holde sammen og feste paneler og andre komponenter. De er viktige for å sikre at kupéen er solid og støysikker, og at alle komponenter sitter på plass.

De vanligste typene innvendige festemidler i bilkupé er:

  • Klemfester er laget av plast eller metall, og har en låsemekanisme som klemmer fast panelet eller trimmen mot en underlag. Klemfester er enkle å montere og demontere, og er ofte brukt til å feste dørpaneler, taktrekk og konsoller.
  • Skruer brukes til å feste komponenter som er utsatt for store belastninger, for eksempel seter og dashbord. Skruer kan være laget av metall eller plast, og kan ha hodet i forskjellige former og størrelser.
  • Nagleklemmer er laget av plast eller metall, og har en nagle som presses inn i panelet eller trimmen. Nagleklemmer er enkle å montere, og er ofte brukt til å feste små komponenter, for eksempel belysning og ventilasjonsåpninger.
  • Lim brukes til å feste komponenter som er vanskelige eller umulige å feste med andre metoder. Lim kan være laget av forskjellige materialer, for eksempel polyester, epoxif og silikon.

I tillegg til disse vanlige typene, finnes det også en rekke andre innvendige festemidler som brukes i bilkupé. Noen eksempler er:

  • Magneter brukes til å feste små komponenter, for eksempel telefoner og lommebøker.
  • Krokfeste brukes til å feste ting som bagasjenett og handleposer.
  • Klips brukes til å holde sammen sammensatte komponenter, for eksempel setebelter og sikkerhetsnett.

Innvendige festemidler er en viktig del av bilkupéen. De bidrar til å sikre at kupéen er solid, støysikker og komfortabel.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter kupédetaljer har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen

Kjøp klips til bilen online

Klips er et utrolig vanlig biltilbehør/bildel som kan brukes i de fleste type biler, noen ganger kan en bil ha hundrevis av ulike plastklips plassert forskjellige steder i bilen. Plastklips er et utrolig fleksibelt produkt for å kunne feste interiør, støtfangere, dørsider blant annet uten å få synlige skruehoder. Med andre ord er det ofte mange klips i bilen uten at du noen gang har sett dem, dette er fordi de er skjult bak paneler og andre deler i bilen din. Problemet med plastklips er at de kan tørke. Hvis du for eksempel skal fjerne en dørside, kan denne plastklemmen sprekke når den utsettes for belastning fra å feste dørsiden. Hvis du deretter vil oppnå samme festeytelse, må du erstatte festeklipsene med nye.

  • Utvidelsesklips

Denne typen ekspanderklips kan brukes til flere områder på bilen, for eksempel dørsider, støtfanger og grill. Det kan variere litt fra bilprodusent til bilprodusent hvor de bruker ekspansjonsklemmer.

  • Klips til paneler

Klips til innvendige paneler som dørsider eller annet interiør i bilen er ofte av typen klemmer/plastbits. Også her kan det variere mellom ulike kjøretøymodeller hvilken type klips som brukes til detaljer på interiørdeler.

  • Dekselklips

Dekselklips eller lokkplugger til bilen har ofte en flat eller glatt overflate på "hodet" på klipsene fordi denne delen er synlig innover i bilen.