Elbillading

En moderne bil er utstyrt med en rekke 12 voltsenheter som er avgjørende for kjøretøyets funksjon og passasjerens komfort. Batteriet, som er hjertet av systemet, leverer strøm til disse enhetene. Startmotoren trekker kraft fra batteriet for å sette i gang motoren. Ladesystemet, som består av dynamo og regulator, sørger for å lade batteriet mens motoren går. Tenningsanlegget tenner drivstoffet i forbrenningsmotoren.

Bilens lys, inkludert frontlys, baklys og blinklys, drives av 12 volt-systemet for å sikre synlighet i ulike kjøreforhold. Radioen og infotainmentsystemet gir underholdning og informasjon til føreren og passasjerene. Vindusheiser og sentrallåssystem bruker også 12 volts strøm for å betjene vinduer og låse dører.

Klimaanlegget gir kjøling eller oppvarming i kupeen, mens vindusviskere og spylere sørger for god sikt i dårlig vær. Til slutt, interiørlys og strømuttak gir komfort og bekvemmelighet i bilens kupe. Disse 12 voltsenhetene utgjør en viktig del av bilens funksjonalitet og passasjerkomfort.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter deler til det elektriske i bilen har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.