Påløpsbremser

Påløpsbremser for tilhenger

En påløpsbrems er nødvendig ved kjøring med tung tilhenger med tillatt totalvekt over 750 kg - både for å beholde sikkerheten, men også for økt kjørekomfort. Ved bremsing med tung henger vil den presse kraftig mot ditt hengerfeste. Påløpsbremsen vil bremse ned tilhengeren slik at bremsingen blir mer effektiv. Dette gir betydelig mindre slitasje på bilens bremser, som også vil vare lengre.

En påløpsbrems til en tilhenger er en viktig komponent som brukes for å kontrollere og redusere hastigheten på en tilhenger når den trekkes av et kjøretøy. Denne bremsen fungerer ved å utnytte den kinetiske energien som genereres når tilhengeren beveger seg, og konverterer den til varmeenergi ved hjelp av friksjon.

Påløpsbremsen består vanligvis av en sylinder som er plassert på tilhengerens drag, og den aktiveres når kjøretøyets fører bremser. Når føreren trår på bremsen i kjøretøyet, blir det utøvd trykk på en koppel som er tilknyttet påløpsbremsen. Dette fører til at bremsen aktiveres og begynner å bremse tilhengeren ved å påføre friksjon på tilhengerens hjul eller skiver.

Påløpsbremsen er en viktig sikkerhetsfunksjon som bidrar til å redusere risikoen for uønskede situasjoner som krever rask nedbremsing av tilhengeren. Den gir bedre kontroll, stabilitet og økt sikkerhet under kjøring med tilhenger, og er derfor en avgjørende del av tilhengerens utstyr.

En påløpsbrems er nødvendig ved kjøring med tung tilhenger med tillatt totalvekt over 750 kg.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter påløpsbrems til tilhenger har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Hvordan velger du riktig påløpsbrems?

For at du skal kunne velge den riktige påløpsbremsen til din tilhenger må du først sjekke hvilken type drag din tilhenger har. Det finnes både en V-type, og en T-type. Deretter må du sjekke om ditt drag er firkantet eller rundt, og kontrollere selve diameteren på ditt kulefeste. Hvis du vil ha hjelp med valg, er du velkommen å ta kontakt med vårt kundesenter. Du kan også dra innom din nærmeste Mekonomen butikk. Vi hjelper deg gjerne finne riktig påløpsbrems til din tilhenger.