Elsett til tilhengerfester

Hvis du har planer om å montere et tilhengerfeste og det du kobler til festet skal kunne samhandle med bilen, kreves et fungerende elektrisk sett. Det finnes en rekke forskjellige varianter av elektriske sett, så finn ut akkurat hvilken type elektrisk sett som passer best for deg. Uansett om du leter etter et 13-polet eller et 7-polet elektrisk sett, har vi samlet et bredt utvalg av elektriske sett til gode priser her på Mekonomen.no.

Et tilhengerfeste er en viktig del av et kjøretøy som gir muligheten til å koble til en tilhenger, båthenger, campingvogn eller lignende for å transportere ekstra last. Elkomponentene i et tilhengerfeste inkluderer vanligvis følgende:

Kontaktstikk:
Dette er den synlige delen av tilhengerfestet som vanligvis er festet på baksiden av kjøretøyet. Kontaktstikket har en rekke pins som kobles til tilhengerens elektriske system. Vanlige funksjoner inkluderer bremse-, blinklys-, parkeringslys- og baklysfunksjoner.

Elektriske kabler:
Kabler kobler kontaktstikket til kjøretøyets elektriske system. Disse kablene må være av høy kvalitet for å sikre pålitelig strømtilførsel til tilhengeren.

Sikringer og reléer:
Sikringer beskytter det elektriske systemet mot overbelastning eller kortslutning, mens reléer kan brukes til å styre spesielle funksjoner som bremselys eller ryggekamera.

Jordingssystem:
Dette sikrer at elektrisk strøm returneres på en sikker måte og forhindrer elektriske problemer.

Brytere og kontakter:
Brytere brukes til å aktivere og deaktivere ulike elektriske funksjoner på tilhengeren, som bremselys eller blinklys.

Kabelbeskyttelse:
For å beskytte kablene mot vær, slitasje og skade, brukes kabelbeskyttelse som kan være i form av rør eller plastkanaler.

Tilkoblingsplugg:
Dette er den delen av tilhengerfestet som kobles til tilhengerens kontaktstikk og gir strømoverføring mellom kjøretøyet og tilhengeren.

Disse elkomponentene er avgjørende for sikkerheten og funksjonaliteten til et tilhengerfeste. Riktig installasjon og vedlikehold er viktig for å sikre pålitelig ytelse og unngå elektriske problemer under kjøring.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter elsett til tilhengerfester har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen

Nødvendig tilbehør til tilhengerfeste

Her på Mekonomen.no har vi samlet alle produktene til bilen din og selvfølgelig har vi også produktene for at du skal kunne koble til en tilhenger eller campingvogn uten problem. Det første du trenger er selvfølgelig et tilhengerfeste, og hvis du ikke allerede har et, kan du finne et stort utvalg tilhengerfeste her hos oss. Hvis du er på utkikk etter elektriske sett for å få bilen og det du kobler til å samhandle, har vi samlet et stort utvalg elektriske sett for hengerfeste. Vi snakker generelt om 13-polede eller 7-polede elektriske sett, og selvfølgelig har vi begge alternativene i vårt brede sortiment.

Kjøp elektrisk sett til tilhengerfeste online

For å vite hvilken kabling som er best for akkurat din bil, bør du bruke vår smarte filtreringsfunksjon. Filtreringsfunksjonen lar deg sortere ut ledninger og elektriske sett som passer til akkurat din bil ved å fylle inn ditt registreringsnummer. Etter at du har angitt registreringsnummeret, sorterer vi automatisk ut produktene som ikke passer til bilen din, og det er ganske enkelt alle alternativene du har igjen å velge mellom. Dette gjør det enkelt og praktisk å handle elektriske sett og andre produkter online. Du kan også klikke deg rundt blant tilhengerfeste for å se hvilke elektriske sett som er best egnet for hvilken type hengerfeste og hvordan de igjen passer til akkurat din bil. Når du har funnet settet du trenger, er det bare å legge det i handlekurven og bestille det hjem. Det kunne ikke vært enklere.

7-polet elektrisk sett eller 13-polet elektrisk sett

Selv om det er to forskjellige typer elektriske sett, er den vanligste kabelen til hengerfeste 7-polet. 7-polet elektrisk sett brukes oftest for de som trenger å koble til tilhenger, hestetransport, båthenger eller eldre campingvogner. 13-polet fungerer vanligvis også i disse tilfellene, men de er dyrere fordi de tilbyr et bredere spekter av funksjoner. 13-pins kabler er mer avanserte og kan for eksempel betjene kjøleskap og frysere i campingvogner, lade batteriet og betjene innvendig belysning. Så mye handler ganske enkelt om hvilke funksjoner som skal fungere i delen du kobler til.