Bilvaskerens skrekk

Bilvaskerens skrekk

En glemt kaffekopp, en snusboks eller et gammelt ispapir. De fleste av oss har vel noen ganger glemt igjen litt søppel i bilen. Men det finnes personer som har tatt det et steg videre.
Henrik Frisk er butikkselger hos Mekonomen i Växjö. Tidligere kan han vise til ti års erfaring med å vaske, pleie og rydde biler for kunder. Han har funnet mange rare ting i biler gjennom årene.
Ja, jeg har for eksempel sett et antall kniver og batonger liggende i bilene. Og en gang fant jeg en pistol.

 

En ekte pistol?

– Ja, jeg er jo ikke sikker på om pistolen var ekte. Men den så veldig naturtro ut. Det var en eldre mann som eide bilen, en Volvo V70.  Den lå i et rom under bagasjeromsgulvet.

 

 

Ubehagelig. Har du funnet andre rare ting i bilene?

– Jada, mange rare ting. En gang når vi var to stykker som jobbet med å rydde og vaske en bil så fant vi et sexleketøy under førersete.

 

 

Oj. Om vi lar ytterlighetene ligge, hva er det mest vanlige som legges igjen i bilene?

-Det vanligste når det er familiebiler er stroppene til bakovervendte bilseter, de blir ofte liggende igjen. Også er det veldig vanlig med briller, ladere til mobiltelefon og mynter.

 

 

Er folk generelt flinke til å ta vare på bilene sine?

– Både ja og nei.  Er det eldre par med voksne barn så bruker de å ta vare på bilene sine. Unge gutter og jenter tar ofte godt vare på bilene sine. Men barnefamilier er det verre med. De har andre ting å prioritere.

 

 

Hva med deg, hvordan tar du vare på bilen din?

– Du vet det der med skomakerens barn har dårlige sko. Jeg har faktisk gått litt lei av å rydde bilen vår. Når det ser skikkelig ille ut så rengjør jeg den grundig, men ikke som når jeg jobbet med det. Da vasket jeg den tre ganger i uken, sier Henrik Frisk.

 

 

Her finner du produktene for å ta vare på bilen din!

henrik_frisk Henrik Frisk Alder: 39 år Bor: Älmhult Stilling: Selger hos Mekonomen i Växjö.  
Oppdatert: August 11, 2022