Dekk og felger

Det er ikke alle som vet forskjellen på dekk, felger og komplette hjul, og det kan selvfølgelig være et problem når man skal gå til innkjøp. Dekk og felger selges vanligvis separat og må deretter settes sammen til et komplett hjul før det kan settes på bilen. Ditt nærmeste Mekonomen verksted kan selvfølgelig hjelpe deg med det. De kan også hjelpe deg med hjulskift i tillegg hvis du velger å kjøpe en ferdig løsning.

Dekk og felger er to avgjørende komponenter for en bil, som påvirker både sikkerhet og estetikk. Dekkene utgjør den eneste kontakten mellom kjøretøyet og veien, og deres egenskaper spiller derfor en stor rolle i veigrep, komfort og drivstoffeffektivitet. Dekkene er vanligvis laget av gummi og har et mønster som gir grep på ulike veiforhold, som tørt, vått eller snødekket føre. De er tilgjengelige i ulike størrelser og dekktyper, inkludert sommerdekk, vinterdekk og helårsdekk, avhengig av sesong og klima.

Felgene er metall- eller legeringshjul som dekkene monteres på. De gir strukturell styrke og estetisk appell til bilen. Felger finnes i ulike design, størrelser og farger, og de kan være et viktig element for å tilpasse utseendet på bilen din. Riktig valg av felger kan også påvirke kjøretøyets kjøreegenskaper.

Sammen utgjør dekk og felger en viktig del av bilens totale ytelse og utseende. Det er viktig å velge riktige dekk og felger som passer til bilens spesifikasjoner og ditt kjøremønster for å sikre en trygg og behagelig kjøreopplevelse, samtidig som du kan legge til ditt personlige preg på kjøretøyet ditt.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter dekk og felger har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen

Gode dekk - for en tryggere biltur

Å ha gode dekk er viktig for at du skal kunne ferdes trygt og sikkert i bilen. Hvis dekkene begynner å bli dårlige er det på tide å bytte dem. Det anbefales å kontinuerlig sjekke mønsterdybden, og det bør i hvert fall sjekkes ved hvert dekkskift - men helst oftere enn det.

Hvis du ser eller føler at du kjører over noe, eller kommer borti en fortauskant, er det viktig å se nærmere på dekkene eller felgene dine, slik at det ikke har oppstått en skade. Skadede dekk og felger kan være en sikkerhetsrisiko når du er ute i trafikken. Selv fra ren slitasje kommer du til en situasjon der dekkene må byttes. Dette har du kontroll på ved å kontinuerlig måle mønsterdybden.

Forleng levetiden

For å øke levetiden til dekkene dine, er det viktig at du lagrer dem i riktige omgivelser. Å la dekk og felger stå ute i alle vær, er en dårlig idé rent sikkerhetsmessig grunnet risiko for tyveri, men også fordi de kan ta skade av vær og vind. Vi anbefaler alltid at dekk og felger oppbevares tørt, kjølig og under tak, og helst i et innendørs miljø der det er mulig.

Hvis du har forskjellige felger til sommer- og vinterdekkene, er det også en god idé å ta en grundig inspeksjon av felgene ved hvert dekkskifte og også gi dem en ordentlig rengjøring. Ha gode bilpleieprodukter i garasjen slik at du kan fikse dette selv. Er det noe du mangler, har vi det du trenger her på Mekonomen.no.

Gi bilen et ansiktsløft med nye felger

Mange synes det er morsomt å style bilen med nye felger. Felgene kan forandre hele bilens inntrykk. Det kan også være gøy å holde seg oppdatert, og forandring fryder. Vi i Mekonomen har ekspertise innen dekk og felger. Lurer du på noe? Spør gjerne vårt kundesenter, eller stikk innom din lokale butikk.

Hos oss finner du dekk og felger fra flere av de store og populære merkene, og hvis du trenger detaljert hjelp, er vi selvfølgelig her for deg. Du kan også skrive inn registreringsnummeret ditt direkte for å finne ut nøyaktig hvilke dekk bilen din skal ha. Da reduserer vi søkeresultatet slik at bare dekk som faktisk passer til bilen din blir vist på siden.

For de som liker å fikse hjulskift og dekkskift selv, har vi også alle verktøyene du trenger for at arbeidet skal gå raskt og greit.

Velkommen til å se deg rundt i vårt brede utvalg av dekk, felger og verktøy.