Angrerett og retur

Angrerett

Din angrerett (angrefrist) er gyldig i 30 dager. I din melding til oss skal det fremgå tydelig at du angrer. Angrefristen starter den dagen du mottok varen eller en vesentlig del av den. Gjelder avtalen et spesialprodusert produkt – eller et produkt som har fått et tydelig personlig preg, begynner angrefristen å løpe den dagen vi har gitt opplysninger.

Du kan selvsagt åpne emballasjen for å sjekke innholdet, velger du å benytte deg av angreretten og har brukt varene i større grad enn nødvendig, er du ansvarlig for eventuell verdireduksjon. Verdifallet kan utgjøre kjøpesummen. Dersom produktet blir skadet eller mistet på grunn av uaktsomhet, mister du angreretten. Bruk skjemaet på kontoen din for å dra nytte av angreretten. Det er også mulig å bruke Forbrukerrådets skjema, som du finner her.

Returer

For at du som kunde skal få kompensasjon for returen din, kreves det at forsendelsen ankommer Mekonomen i god stand. Mekonomen vil ikke godkjenne en retur der anbefalingene for prosedyren ikke er oppfylt. Vær oppmerksom på at refusjon / kreditering av frakten for bestillingen din kun er mulig dersom hele bestillingen er returnert. Mekonomen er kun ansvarlig for returfrakt dersom varen(e) og tilhørende emballasje er i god stand.

Bruk alltid original ytteremballasje eller tilsvarende når du returnerer forsendelsen. ALDRI lim eller teip på den originale esken, du risikerer at returen ikke blir godkjent og at det ikke blir refundert. Sørg for at alle deler og tilbehør, inkludert originalesken som ble levert med varen/varene du ønsker å returnere, er inkludert i returforsendelsen.

Hvis du har spørsmål eller bekymringer angående returer, kan du alltid kontakte oss før du returnerer varene.

Det er to forskjellige måter å returnere varer til oss, via en Mekonomenbutik eller via speditør. Ved godkjent retur er Mekonomen ansvarlig for returkostnadene. Vær oppmerksom på at refusjon / kreditering av frakten for bestillingen din kun gjøres hvis hele bestillingen er sendt tilbake.

Via Mekonomenbutikk

Ta med produktene som skal returneres sammen med ordrenummeret til en Mekonomen-butikk. Produktene skal returneres i originalemballasje. Butikken vil gjennomgå returen og ved godkjent retur vil du få pengene dine refundert i betalingsmåten som ble brukt ved kjøp av varen/varene. Refusjoner kan ta opptil 3 virkedager.

Via speditør

Du søker om retur direkte via din konto på vår nettside, for å sende en forespørsel om retur, klikk her.

Vi vil kort tid etter dette sende ut en returseddel i egen e-post til deg. Returfraktseddelen er nødvendig for å gi pakken eller varene et sporingsnummer. Ved hjelp av sporingsnummeret kan du se hvor varene dine befinner seg via speditørens nettside. Når du legger ved returseddelen på pakken, leverer du varen til nærmeste pakkeombud eller bestiller henting (avhengig av størrelsen på varen).

Du som kunde er ansvarlig for at produktet kommer uskadd tilbake til oss. Hvis varen eller originalkartongen er ødelagt, trekker vi refusjonen. Fradraget kan være inntil 100 % av produktets opprinnelige pris.

Ved ikke-godkjent retur vil Mekonomen belaste deg for den faktiske kostnaden for returfrakten. Du har mulighet til å velge om vi skal sende ut forsendelsen på nytt eller om vi skal beholde og kassere varen/varene. Hvis du velger at vi skal sende forsendelsen på nytt, må du betale den faktiske fraktkostnaden.

Når vi har mottatt returen sjekker vi at varene er i god stand og når de er godkjent vil det bli refundert til kontoen som pengene ble betalt fra.

Vi har en returbehandlingstid på inntil 30 dager, innen denne tiden vil det også bli foretatt refusjon for godkjent retur.

Uhentet pakkelevering

Dersom du velger å ikke motta din levering eller ikke henter bestillingen din, vil den bli returnert til Mekonomen. Pakken blir liggende hos ombudet/butikken eller terminalen i maksimalt 14 dager. Uleverte pakker/pakker som ikke hentes dekkes ikke av angreretten, du vil derfor bli belastet med en administrasjons- og returfraktkostnad på NOK 120 for forsendelser under 20 KG *, NOK 420 for forsendelser mellom 20 og 70 KG * og NOK 1 200 for forsendelser over 70 kg *.

Tilbakebetalingsplikt

Hvis du angrer på kjøpet og returnerer et produkt til oss, refunderer vi kjøpesummen innen 30 dager. Dersom produktet er brukt i større grad enn det som kreves for å kunne fastslå dets egenskaper eller funksjon, kan Mekonomen gjøre fradrag for verdifall på produktet inntil 100 %.