Kjøpsvilkår

Disse vilkår gjelder hos mekonomen.no, her finner du kjøpsvilkår for butikk.

Returrett

Som kunde har du rett til å returnere kjøpt vare innen 30 dager etter at du har mottatt varen. Retur av vare kan skje i våre norske Mekonomenbutikker mot fremvisning av følgeseddel/kvittering som fulgte varen ved levering. Varen og dens forpakning skal returneres i uskadd stand.

Uavhentede pakker

For alle pakker som ikke hentes ut innen 14 dager forbeholder vi oss retten å returnere varen uten å meddele deg om dette nærmere.

Force Majeure

Hendelser som krig, naturkatastrofer, stridigheter i arbeidsmarkedet, streik, myndighetsbeslutninger, uteblitte leveranser fra underleverandører, fordyrende omstendigheter samt likeverdige hendelser utenfor Mekonomens kontroll, som ikke kunnet forutses, skal henføres til Force Majeure. Dette innebærer at Mekonomen befris fra sine forpliktelser til å fullføre inngåtte avtaler.

Levering

Leveringstiden angis i handlevognen under respektive fraktmåte. Om en vare har avvikende leveringstid står det angitt ved respektive vare og vi informerer også om angitt leveringstid ikke kan oppfylles. Om vi ikke leverer innen angitt tid har du rett til å avbryte ditt kjøp. Ved større kampanjer kan leveringstiden bli noe lengre.

Priser og betaling

Hver vare angis med pris inklusive moms. I handlevognen kan man se den totale prisen inklusive alle avgifter, moms, frakt og betaling. Du betaler først varen når du henter i butikk.

Rabatter

Rabatter og tilbud på mekonomen.no kan ikke kombineres med hverandre om ikke dette har blitt angitt.

TILBUD-produkter

For produkter som selges på TILBUD (rød pris) gjelder hverken bytte- eller returrett. Derimot kan du selvsagt reklamere på produktet.

Reklamasjon

Mekonomen følger gjeldende lov og rett knyttet til reklamasjoner. Et produkt kjøpt over disk kan reklameres inntil 2 eller 5 år avhengig av produktets forventede levetid. Disse rettighetene er knyttet opp til Lov om forbrukerkjøp, er varen kjøpt og montert på et av kjedens verksteder så gjelder håndverkertjenesteloven. Eventuelle reklamasjoner skal alltid rettes til den butikken eller det verkstedet som utførte jobben. Husk at vi har behov for kvitteringen på kjøpet ved eventuell reklamasjon.For mer informasjon se forbrukerrådets nettside; https://www.forbrukerradet.no/forside/feil-ved-vare/

Forbehold om skrive-/trykkfeil og om varen er utsolgt

Vi tar forbehold for eventuelle feil, det vil si feilaktig informasjon gjeldende for eksempel priser. Dette kan innebære at vi ikke kan levere i henhold til informasjon gitt i vår nettbutikk, vår markedsføring eller på annen måte. Verken Mekonomen eller kunden er bundet av avtalen om den annen part innså eller burde ha innsett at det forelå en skrive-/trykkfeil. Mekonomen forbeholder seg retten til å kansellere kundens bestilling eller deler av denne dersom varen er utsolgt. Om varen er utsolgt vil kunden få melding om dette, eventuelt sammen med informasjon om erstatningsvare. Kunden kan velge enten å akseptere Mekonomens nye tilbud med de endringer som er nærmere angitt i forhold til kundens opprinnelige bestilling eller å kansellere bestillingen.

Aldersgrense

For å handle på mekonomen.no må du være minst 18 år gammel.

Angrerett

Din angrerett(angrefristen) gjelder i 14 dager. I din melding til oss må det klart framgå at du angrer deg. Angrefristen begynner å løpe den dag du tok imot varen eller en vesentlig del av den. Om avtalen gjelder en spesialprodusert vare – eller en vare som har fått et tydelig personlig preg, begynner angrefristen å løpe den dagen vi sender informasjon om produktet. Du har ikke angrerett om tjenesten er påbegynt under angrefristen med ditt samtykke, prisen er beroende av finansmarkedets svingninger, for eksempel en aksje, varen ikke kan returneres på grunn av sin tilgjengelighet, forseglingen er brutt på lyd- eller bildeopptak eller dataprogram. Med forsegling avses også teknisk plombering.

Når du mister din angrerett

Du er skyldig i å holde varen i like god stand som når du fikk den. Du kan ikke bruke den, men naturligvis forsiktig undersøke den. Om varen blir skadd eller blir borte på grunn av at du er uvøren mister du angreretten.