Bremsevæsker

For at bremsene dine skal fungere best mulig er det viktig at bilen har riktig nivå av bremsevæske. Det er også viktig at bremsevæsken skiftes ut med jevne mellomrom. Vanligvis skjer dette hver 3000 km, eller annethvert år, hvis du ikke når kjørelengden i løpet av den perioden. Her på Mekonomen.no har vi et stort utvalg av bremsevæsker, og våre verksteder tilbyr selvfølgelig også hjelp til utskifting hvis du ønsker det.

Bremsevæske er en essensiell komponent i et bilens bremsesystem som spiller en avgjørende rolle for sikkerheten til kjøretøyet og dets passasjerer. Denne væsken fungerer som et medium for å overføre kraften som påføres bremsene når føreren trykker på bremsepedalen.

Bremsevæsken er vanligvis en klar eller gulaktig væske som er designet for å ha en høy kokepunkt. Dette er viktig fordi bremsene genererer mye varme under bruk, og bremsevæsken må kunne motstå denne varmen uten å koke. Når bremsevæsken koker, kan det føre til tap av bremseytelse, noe som er svært farlig.

Væsken er også hygroskopisk, noe som betyr at den absorberer fuktighet over tid. Dette er en av grunnene til at det er viktig å regelmessig sjekke og bytte ut bremsevæsken. Fuktighet i bremsesystemet kan føre til korrosjon og redusert bremseytelse.

Kort sagt er bremsevæske en kritisk komponent for å opprettholde sikkerheten og ytelsen til bilens bremsesystem, og det er viktig å sørge for at den er i god stand gjennom regelmessig vedlikehold.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter bremsevæske har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Stort utvalg av bremsevæske

Når du trenger bremsevæske til bilens bremsesystem, finner du væsken du trenger her på Mekonomen.no. Vi et bredt utvalg av bremsevæsker i forskjellige typer og fra forskjellige, kjente varemerker. Når du skifter bremsevæske, er det viktig at du har en bremsevæske som passer til bilen din, og vi anbefaler å fylle ut registreringsnummeret i søkeboksen for å få et optimalisert filter som kun viser bremsevæsker som passer til bilen din.

Derfor er bremsevæsken så viktig

Å ha riktig nivå av bremsevæske er viktig for at bilens bremser skal fungere best mulig. Bremsevæsken presses til bremsesylindrene, som igjen presser bremseklossene mot bremseskiven. Bremsevæsken smører også pakninger og andre overflater i det hydrauliske bremsesystemet. Det kan forklares ved at bremsevæsken bidrar til funksjonen som lar deg utføre en sakte og kontrollert bremsing når du trykker på bremsepedalen. Bremsevæsken aktiverer ganske enkelt kraften som skapes når du trykker på bremsepedalen og overfører deretter denne kraften til selve hjulet som kan bremses inn.

Hvordan skifter jeg bremsevæske?

Det er generelt ikke en komplisert jobb å bytte bremsevæske, men det tar litt tid og er ofte en skitten jobb. Å kjøpe ny bremsevæske er ikke en stor kostnad, og her på Mekonomen.no har vi et bredt utvalg av gode produkter til konkurransedyktige priser. Hvis du vil bytte bremsevæske selv, er det imidlertid viktig at du også har gode verktøy for å håndtere arbeidet. Når du må bytte bremsevæske, er det også viktig at du gjør det riktig. Første trinn er å tømme den gamle bremsevæsken. For dette kan du for eksempel bruke en trykkavleder som er et godt og relativt billig verktøy. Hvis du vil bruke vakuummetoden, trenger du en vakuumpumpe som passer til bredden på bilens hovedsylinder.

Et tips er også å ha en jekk som gjør det lettere å komme til ved hver brems. Når du skifter bremsevæske er det også godt å være to personer, slik at du får hjelp av noen som trykker ned bremsepedalen når du gjør jobben.

Vi hjelper deg gjerne

Hvis du ikke føler deg trygg på å gjøre det selv, kan du selvfølgelig bestille time hos en av våre verksteder i stedet. Vi i Mekonomen hjelper deg gjerne med bytte av bremsevæske og sørger selvfølgelig for at bremsefunksjonen din er perfekt.