Bremsesystem

I kategorien bremsesystemer finner du bremseskiver av høy kvalitet, bremseklosser og bremsesko for Volvo, BMW, Mercedes, Audi, Skoda og Volkswagen, for bare å nevne noen eksempler. Få ting er mer viktige enn at bilens bremser fungerer. Og å skifte bremser selv kan for noen være enkelt, og for andre noe man absolutt ikke gjør selv. Alt avhenger av hvilken type bremsesystem bilen din har, og hvilke forkunnskaper du har. Husk dette også: uansett hvor mange bremseskiver du kjøper, trenger du bare ett monteringssett og ett bremsekloss sett.

Bremsesystemet i en bil er ansvarlig for å bremse og stoppe bilen på en trygg og kontrollert måte. Det består av en rekke komponenter som jobber sammen for å skape friksjon mellom hjulene og veien.

De viktigste komponentene i bremsesystemet er:

  • Bremsepedalen: Dette er den delen av systemet som føreren bruker til å aktivere bremsene.
  • Bremsevæske: Dette er væsken som overfører trykket fra bremsepedalen til bremsekaliperen.
  • Bremseskiver: Dette er den delen av bremsen som berører bremseklossene for å skape friksjon.
  • Bremseklosser: Dette er den delen av bremsen som berører bremseskivene for å skape friksjon.
  • Bremsekaliper: Dette er den delen av bremsen som presser bremseklossene mot bremseskivene.

Når føreren trykker på bremsepedalen, øker trykket i bremsevæsken. Dette trykket overføres til bremsekaliperen, som presser bremseklossene mot bremseskivene. Friksjonen mellom bremseklossene og bremseskivene bremser bilen.

De fleste biler har et tokrets bremsesystem. Dette betyr at det er to separate kretser, hver med sin egen bremsepumpe og bremsekaliper. Hvis en krets svikter, vil den andre kretsen fortsatt fungere, noe som gjør det mulig å bremse bilen trygt.

Bremsesystemet er et av de viktigste sikkerhetssystemene i en bil. Det er derfor viktig å sjekke bremsene regelmessig for å sikre at de fungerer som de skal.

Her er noen vanlige tegn på at bremsene kan trenge service:

  • Bremsene føles myke eller svaie.
  • Det er en ujevn bremsing.
  • Det er ulyder fra bremsene.
  • Bremseskivene eller bremseklossene er slitte.

Hvis du opplever noen av disse tegnene, bør du kontakte en mekaniker for å få bremsene sjekket.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter deler til bremsesystemet har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen

Ulike teknikker på bremsesystem

Bremsesystem kan bygge på ulike teknikker. De vanligste er hydraulisk og mekanisk system. Personbiler har hydraulisk system til kjørebremsen og mekanisk system til parkeringsbremsen. Systemene er kompliserte og krever blant annet bremsevæske, stag, vaier, bremsebelegg, bremseslange og bremseskive med mer for å kunne fungere optimalt. Hos oss kan du kjøpe alt dette og mye mer til ditt system - online eller i en butikk nær deg.

Bremsebelegg slites og trenger skiftes

Bromsebelegg inngår i et bromsesystem. Bremsebelegg består av slitemateriell og må byttes da de nådd grensen for hva som er forsvarlig å kjøre med. Man kan enkelt og greit inspektere bremsebeleggene gjennom å ta en kikk. Når det står igjen ca 3 mm av belegget, da bør man definitivt bytte de. Hvis man ikke bytter beleggene men sliter dem helt ned utsetter du deg og andre for fare, i tillegg kan du måtte skifte bremseskiver i tillegg.

Bremsesystem

Bremsesystem kan være basert på forskjellige teknikker. De vanligste er hydrauliske eller mekaniske systemer. For personbiler er det et hydraulisk system som styrer kjørebremsen, altså den du bruker når du kjører i trafikk, mens det er et mekanisk system som gjelder for håndbremsen, eller parkeringsbremsen som det mer profesjonelt kalles.

Begge systemene krever imidlertid service og vedlikehold over tid, og her på Mekonomen har vi selvfølgelig alt du trenger for at bremsene dine skal få en lengre levetid og garantere sikkerheten du fortjener.

Parkeringsbrems og kjørebrems

Biler i Norge må ha to bremsesystemer for maksimal sikkerhet; en parkeringsbrems og en kjørebrems.

Parkeringsbremsen er sannsynligvis bedre kjent for de fleste som "håndbrekket" og er bremsen som trekkes opp - eller blir aktivert via et tastetrykk ved parkering av bilen. Det er rett og slett en ekstra sikkerhet slik at bilen ikke vil bevege seg når det er planlagt at den skal stå stille. I tillegg til dette har du selvfølgelig også den klassiske kjørebremsen. Det vil si bremsen som brukes via et trykk på bremsepedalen i bilen og styrer bremsingen når du kjører bilen.

Ha alltid velfungerende bremser

Selvfølgelig, en bil må alltid ha fullt funksjonelle funksjoner for både parkeringsbremsen og kjørebremsen. Her på Mekonomen har vi alt du trenger for å sikre at bremsene alltid er av høyeste kvalitet og gir deg den trafikken du selvsagt fortjener.

Å ha gode bremser er den beste forsikringen mot trygg kjøring. Hvis du merker at bremsene begynner å bli dårlige, eller hvis det oppstår merkelige lyder i forbindelse med bremsing, er det noe som må kontrolleres umiddelbart.

Bilens bremseklosser består av slitasjemateriale og må byttes av og til. Ta selv en sjekk på bremseklossene med jevnlige mellomrom. Når det er omtrent 3 mm belegg igjen, bør du definitivt erstatte dem. Hvis du ikke bytter bremseklossene, men sliter dem helt ned, er du i fare, og en ny bremseskive kan bli nødvendig.

Hos oss finner du alt fra bremseklosser, bremseskiver og bremsesko og også alle verktøyene du trenger for å bytte dette selv. Men da må du selvfølgelig være sikker på hva du gjør. Ellers anbefaler vi at du kontakter et av våre verksteder så hjelper vi deg.