Bremserør

Bilens bremserør sørger for å lede bremsevæsken, og skape et trykk som får bremsene til å fungere og at bilen bremser når du trykker på bremsepedalen. Hvis et bremserør går i stykker, kan du vanligvis merke en lekkasje fra bilens bremsesystem. Men du merker det også ved at bremsingen din blir forverret. Merker du lekkasje, er det viktig at du umiddelbart investerer i nye bremserør - og ikke glem å sjekke hvis det også må byttes bremsevæske i samme slengen.

Bremserør er en viktig del av bilens bremsesystem. De er ansvarlige for å transportere bremsevæske fra bremsekraftforsterkeren til hjulbremsene. Bremsevæsken overfører trykket fra bremsepedalen til hjulbremsene, noe som får dem til å bremse bilen.

Bremserør er vanligvis laget av rustfritt stål eller kobber. Rustfritt stål er et sterkt og holdbart materiale som er motstandsdyktig mot korrosjon. Kobber er også et sterkt materiale, men det er mer utsatt for korrosjon enn rustfritt stål.

Bremserør er tilgjengelige i en rekke størrelser og lengder. Størrelsen på bremserøret avhenger av strømmen av bremsevæske som skal transporteres. Lengden på bremserøret avhenger av plasseringen av bremsekraftforsterkeren og hjulbremsene.

Bremserør er viktige for å sikre at bilens bremser fungerer effektivt. Hvis et bremserør lekker, kan det føre til at bremsevæskenivået synker, noe som kan redusere bremseeffektiviteten. I verste fall kan en lekkasje føre til at bremsesystemet svikter helt.

Bremserør skal kontrolleres regelmessig for skader. Hvis du oppdager skader på et bremserør, bør det byttes ut umiddelbart.

Her er noen viktige krav til bremserør:

  • De skal være laget av et sterkt og holdbart materiale som er motstandsdyktig mot korrosjon.
  • De skal ha en passende størrelse for å transportere den nødvendige mengden bremsevæske.
  • De skal være riktig installert for å unngå lekkasjer.

Her er noen vanlige tegn på at et bremserør er skadet:

  • Bremsevæskelekkasjer
  • Sviktende bremseeffektivitet
  • Bremsepedal som synker ned
  • Bremsepedal som føles myk eller spongy

Hvis du oppdager noen av disse tegnene, bør du få bilen din sjekket av en kvalifisert mekaniker.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter bremserør har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen

Gjør utbedringer omgående hvis du merker forverring av bremsefunksjon

På Mekonomen.no har vi samlet alle produktene du kan tenkes trenge til bilen din, og når det gjelder bremser, er det selvfølgelig veldig viktig å alltid ta det sikre før det usikre. Hvis du merker at bremsene for eksempel fungerer verre enn vanlig, eller hvis du hører merkelige lyder eller merker pulseringer som normalt ikke er der, bør du raskt kontrollere om det kan være en feil som må utbedres. Når det gjelder problemer med bremserørene, kan du også legge merke til om du har lekkasje fra bremsesystemet ditt. Dette vil i så fall være synlig i form av en flekk på bakken/gulvet der du har stått parkert.

Kjøp nye bremserør online

Med vår smarte filtreringsfunksjon, som lar deg sortere ut produktene som passer til akkurat din bil ved å fylle ut registreringsnummeret ditt, er det nå veldig enkelt å kjøpe bremserør og andre reservedeler online. Du vet at produktene vi har sortert vil passe til akkurat din bil. Så før du går videre, er det best å begynne med å fylle ut registreringsnummeret ditt og dermed gjøre den store grovsorteringen. Deretter kan du sammenligne forskjellige alternativer og velge det du synes passer deg best. Hvis du trenger hjelp, tips eller råd, kan du alltid kontakte vår kundeservice. Og hvis du ønsker hjelp til feilsøking eller reparasjon, kan du alltid henvende deg direkte til et av våre verksteder.

Når er det på tide å bytte bremserør?

Over tid vil bremsen din rør slites ut og til slutt vil du sannsynligvis komme til et punkt der de blir så ille at de begynner å lekke bremsevæske på grunn av slitasjen. Da vet du at det er på tide å få dem skiftet. Hvis du lar det gå for lenge, er det en risiko for at hele bremsesystemet slutter å fungere. Hvis du merker at bremsevæskebeholderen må fylles på oftere enn vanlig, er det også svært sannsynlig at det er bremserørene som er ødelagte og lekker. På dette stadiet er det viktig å foreta en grundig kontroll av hele bremsesystemet for å oppdage hvor lekkasjen kommer fra. Noe å huske på her hvis du merker at et av bremserørene lekker, er at det sannsynligvis ikke er lang tid igjen til de andre bremserørene også må byttes. For å være på den sikre siden hvis det har oppstått en lekkasje fra et av bremserørene, må du bytte ut alle bremserørene.