Bremseskjold

Bremsene er sannsynligvis den viktigste funksjonen i hele bilen, og det er derfor viktig at de alltid fungerer som de skal og at de er beskyttet mot smuss og annet som kan skade dem. Med bremseskjold beskytter du bremsene dine mot smuss, grus og andre ting som ellers kan påvirke bremsene dine negativt. Akkurat som alle andre deler av bilen slites selvfølgelig bremseskjoldene over tid, og for at de skal gi tilstrekkelig beskyttelse, er det derfor nødvendig å bytte dem regelmessig. Sørg derfor for å sjekke bilens bremseskjold fra tid til annen for å sikre at de utfører sin funksjon.

Bremseskjold er en beskyttende plate som er montert på undersiden av bilen for å beskytte bremseskivene og bremsekaliperene mot smuss, vann og andre ting som kan forårsake slitasje eller skade. Bremseskjoldene er vanligvis laget av aluminium eller stål, og de er festet til bilen med bolter eller skruer.

Bremseskjoldene har to hovedfunksjoner:

  • Beskyttelse: Bremseskjoldene beskytter bremseskivene og bremsekaliperene mot smuss, vann og andre ting som kan forårsake slitasje eller skade. Dette er spesielt viktig under våte forhold, når smuss og vann kan føre til at bremsene fungerer dårligere.
  • Isolasjon: Bremseskjoldene bidrar til å isolere bremseskivene og bremsekaliperene fra varme. Dette er viktig for å forhindre at bremsene blir overopphetet, noe som kan føre til deformasjon eller sprekker.

Bremseskjoldene bør kontrolleres regelmessig for skader eller slitasje. Hvis bremseskjoldene er skadet eller slitte, bør de byttes ut.

Her er noen tips for å ta vare på bremseskoldene:

  • Sjekk bremseskoldene regelmessig for skader eller slitasje.
  • Vask bremseskoldene regelmessig for å fjerne smuss og vann.
  • Unngå å kjøre gjennom dype vannpytter, da dette kan skade bremseskoldene.

Bytte av bremseskold er en jobb som bør utføres av en kvalifisert mekaniker.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter bremseskjold har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen

Ta det sikre før det usikre

Her på mekonomen.no finner du alt av bilutstyr du kan trenge. Når det gjelder bremser, er det veldig viktig å alltid ta det sikre før det usikre. For å unngå smuss, grus og annet som kan påvirke bremsene negativt, er det viktig at du har komplette og funksjonelle bremseskjold som beskytter bremsene og ditt bremsesystem. Hvis det er på tide med nye, har du kommet til rett sted. Her på Mekonomen.no finner du et stort utvalg av forskjellige bremseskjold som sikrer at bremsesystemet ditt er forsvarlig beskyttet.

Kjøp nytt bremseskjold online

Med vår smarte filtreringsfunksjon, som lar deg sortere ut produktene som passer til akkurat din bil ved å fylle ut registreringsnummeret ditt, er det nå veldig enkelt å kjøpe bremseskjold og andre reservedeler til bilen online. Du vet at produktene vi har filtrert ut vil passe til din bil. Så før du går videre, fyll ut registreringsnummeret og la oss gjøre grovsorteringen. Deretter kan du sammenligne de forskjellige alternativene og velge hvilke bremseskjold du synes passer best for deg og din bil. Hvis du trenger hjelp, tips eller råd før du velger bremseskjold, kan du alltid kontakte vår kundeservice. Og skulle du trenge hjelp med feilsøking eller reparasjon, kan du alltid henvende deg direkte til et av våre verksteder.

Beskytt bilen og bilens bremser

Har komplett og funksjonell bremser er en forutsetning for å kunne kjøre trygt og sikkert på veiene. Derfor er det selvfølgelig veldig viktig å sikre at bremsene ikke blir ødelagt av smuss, grus og andre ting som ellers kan finne veien inn i bremsesystemet. Bremseskjold er, som det høres ut, et skjold og en beskyttelse som ligger på toppen av bremsene dine. Det er dermed bilens bremseskjold som tar imot vær, vind og smuss og dermed slites de selvfølgelig også raskere enn resten av bremsesystemet. Det er bremseskjold på hvert hjul, og det er viktig at disse er intakte fordi de beskytter det viktigste på bilen din. Bremseskjold er vanligvis laget av aluminium, og sørger for å fange opp bremsestøvet som vanligvis oppstår når du bremser.

Kontroller kontinuerlig at bremseskjoldene dine er intakte og erg-/rustfrie, slik at du vet at de fortsatt gjør jobben som forventet. Skulle du trenge å bytte dem, er du hjertelig velkommen til å kontakte oss om hvordan du bestiller nye, eller hvis du vil bestille time på et av våre verksteder.