Bremseslanger

Når det gjelder bilens sikkerhet, er det av største betydning at bremsene fungerer som de skal og kan garantere sikkerheten til deg og dine medtrafikanter. Bilens bremsesystem er avansert og består av flere forskjellige komponenter og en av delene er forskjellige bremseslanger. Bremseslangene er viktige for at bremsesystemet skal fungere, og disse må byttes av og til. Hvis du merker at bremsevæske lekker, kan det skyldes at bremseslangen har sprukket, og da er det på høy tid å bytte den ut med en ny.

Bremseslanger er en viktig del av bilens bremsesystem. De er fleksible slanger som transporterer bremsevæske fra bremsekraftforsterkeren til bremseklossene. Bremseslangene er laget av et slitesterkt gummimateriale som er motstandsdyktig mot trykk og temperatur.

Det finnes to hovedtyper bremseslanger:

Gummislanger er den vanligste typen bremseslanger. De er laget av et fleksibelt gummimateriale som er motstandsdyktig mot trykk og temperatur.
Metallslanger er laget av et stivt metallmateriale som er motstandsdyktig mot trykk. Metallslanger brukes ofte på biler med høy ytelse.

Bremseslangene er festet til bremsesystemet med klemringer. De er plassert på steder der det er nødvendig med fleksible forbindelser, for eksempel der bremsesystemet går rundt hjulbuene.

Bremseslangene er en viktig del av bilens sikkerhetssystem. De må være i god stand for at bremsene skal fungere som de skal. Bremseslanger bør inspiseres regelmessig for tegn på slitasje eller skade. Hvis en bremseslange er skadet, må den byttes ut umiddelbart.

Tegnene på en skadet bremseslange inkluderer:

  • Lekkasje av bremsevæske
  • Røyk eller lukt av brann
  • Klumper eller støv i bremsevæsken
  • Skurrende eller knirkende lyder ved bremsing

Hvis du oppdager noen av disse tegnene, bør du ta bilen til en mekaniker for å få bremsene sjekket.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter bremseslanger har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen

Bremsesystemet må fungere skikkelig

Her på Mekonomen.no finner du alle mulige produkter som på en eller annen måte forenkler hverdagen for deg som bileier. Når det gjelder ulike komponenter som på en eller annen måte er koblet til bilens bremsesystem, er det alltid viktig å ta det sikre før det usikre, og hvis du merker at noe har gått i stykker eller at slitasje begynner å påvirke funksjonen, det er på tide å agere umiddelbart. Hvis du trenger å bytte bilens bremseslanger, har du kommet til rett sted, og her på Mekonomen.no finner du et stort utvalg av forskjellige bremseslanger som sikrer at bremsesystemet ditt fortsetter å fungere skikkelig.

Kjøp bremseslanger online

Med vår smarte filtreringsfunksjon, som lar deg sortere ut produktene som passer til akkurat din bil ved å fylle inn registreringsnummeret ditt, er det nå veldig enkelt å handle bremseslanger og andre reservedeler til bremsene dine online. Du vet at produktene vi har sortert vil passe til akkurat din bil. Før du fortsetter, er det derfor best å begynne med å fylle ut registreringsnummeret ditt og dermed gjøre den store grovsorteringen. Deretter kan du sammenligne forskjellige alternativer og velge hvilken bremseslange du synes passer deg og bilen din best. Hvis du trenger hjelp, tips eller råd før du velger bremseslange, kan du alltid kontakte vår kundeservice. Og skulle du trenge hjelp med feilsøking eller reparasjon, kan du alltid henvende deg direkte til et av våre verksteder.

Bremseslangen kan tørke ut og sprekke

Det er selvfølgelig best å alltid sjekke bilens komponenter kontinuerlig og bytte dem ut før de slites ned til nivået der du merker at noe er feil. Når det gjelder bremseslanger, betyr dette vanligvis at du vil kunne merke en lekkasje av bremsevæske under bilen. Hvis du merker at bremseslangen begynner å tørke ut, er det imidlertid best å skifte den som et forebyggende tiltak. Det er ikke uvanlig at bremseslanger slites, og det er nødvendig å bytte dem av og til. Bremseslangene skal være myke og fleksible, men når de blir gamle, kan slangene tørke og derfor sprekke. Dette er årsaken til at bremsevæske lekker. Fordi dette påvirker hele bremsesystemet, er det viktig å forhindre problemet før det går helt i stykker.

Det er forskjellige måter å oppdage om en bremseslange er ødelagt, og det er bare ved å se på slangen med blotte øyet du kan oppdage om det har sprekker. Du kan bøye slangen for å øke eksponeringen av sprekker, og ved den minste sprekken du oppdager, bør du tolke den som et signal om at den bør byttes ut. Du kan også be om at noen pumper på bremsepedalen mens du sjekker om slangen endrer form. Hvis du oppdager den minste deformasjon, er det også på tide å bytte den ut. Hvis du ser væske dryppe fra bremseslangen, er det nok et tegn på at bremseslangen må skiftes ut. Hvis du lar det gå for lenge, kan de bli så ille at bremsene ikke tar, selv om du trykker pedalen helt ned til gulvet.