Bremsetrommel

Når det gjelder bilens sikkerhet, er det av største betydning at bremsene fungerer som de skal og kan garantere sikkerheten til deg og dine medtrafikanter. Bilens bremsesystem er avansert og består av flere forskjellige komponenter og en av delene er bremsetrommelen. I bremsetrommelen er en hjulsylinder som presser bremsevæske til bremsebeleggene, som igjen presses mot veggene i bremsetrommelen og bilen bremser farten. En velfungerende bremsetrommel er avgjørende for bilens bremsesystem. Bremsetromler er vanligvis laget av en spesiell type støpejern som er både varmeledende og holdbar.

Bremsetrommelen er en viktig del av bilens bremsesystem. Den er en roterende sylinder som er festet til hjulet. Når bremsene brukes, presses bremseklossene mot innsiden av bremsetrommelen, noe som bremser bilen.

Bremsetromler er vanligvis laget av støpejern, som er et sterkt og holdbart materiale. De er også utformet for å være varmeledende, slik at de kan spre varmen fra bremseklossene.

Bremsetromler finnes i to hovedtyper:

  • Vanlige bremsetromler: Dette er den vanligste typen bremsetrommel. De er enkle å produsere og vedlikeholde.
  • Ventilerte bremsetromler: Disse bremsetromlene har hull som går gjennom dem. Hullene bidrar til å spre varmen fra bremseklossene, noe som forlenger levetiden til bremsetrommelen.

Bremsetromler må byttes ut regelmessig, vanligvis hver 50 000-100 000 kilometer. Det er viktig å sjekke bremsetromlene regelmessig for slitasje og skader.

Her er noen av funksjonene til bremsetrommelen:

  • Gir friksjon mellom bremseklossene og hjulet for å bremse bilen.
  • Er laget av et sterkt og holdbart materiale som kan tåle varmen fra bremseklossene.
  • Er tilgjengelig i to hovedtyper: vanlige og ventilerte.
  • Må byttes ut regelmessig.

Her er noen av symptomene på en slitt eller skadet bremsetrommel:

  • Unormal støy fra bremsene.
  • Vibrationer i rattet eller setet.
  • Bilen bremser ikke like bra som den pleide.
  • Bremsepedalen føles myk eller svampete.

Hvis du opplever noen av disse symptomene, bør du ta bilen til en mekaniker for å få bremsetrommelen sjekket.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter bremsetrommel har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen

Dårlige bremser? Sjekk umiddelbart

Her på Mekonomen.no finner du alle mulige produkter som på en eller annen måte forenkler hverdagen for deg som bileier. Når det gjelder ulike komponenter som på en eller annen måte er koblet til bilens bremsesystem, er det alltid viktig å ta det sikre før det usikre, og hvis du merker at noe har gått i stykker eller at slitasje begynner å påvirke funksjonen, det er på tide å agere umiddelbart. Hvis du trenger å bytte bilens bremsetrommel, har du kommet til rett sted, og her på Mekonomen.no finner du et stort utvalg av forskjellige bremsetromler som sikrer at bremsesystemet ditt fortsetter å fungere ordentlig.

Kjøp en ny bremsetrommel online

Med vår smarte filtreringsfunksjon, som lar deg sortere ut produktene som passer til akkurat din bil ved å fylle inn registreringsnummeret ditt, er det nå veldig enkelt å kjøpe nye bremsetromler og andre reservedeler til bremsene dine online. Du vet at produktene vi har sortert vil passe til akkurat din bil. Før du fortsetter, er det derfor best å begynne med å fylle ut registreringsnummeret ditt og dermed gjøre den store grovsorteringen. Deretter kan du sammenligne forskjellige alternativer og velge hvilken type bremsetrommel du synes passer deg og din bil best. Hvis du trenger hjelp, tips eller råd før du velger bremsetrommel, kan du alltid kontakte vår kundeservice. Og skulle du trenge hjelp med feilsøking eller reparasjon, kan du alltid henvende deg direkte til et av våre verksteder.

Sjekk bremsene regelmessig

Det er av største betydning at bremsene dine alltid fungerer feilfritt og kan garantere sikker bremsing. Det er derfor en god idé å regelmessig sjekke alle disse komponentene og sikre at de er i god stand. Hvis du trenger å bytte ut noen deler, vil du alltid finne det du leter etter her på Mekonomen.no.

Bremsetrommelen er en oppfinnelse med mer enn 100 år på nakken, og da den kom, var det mulig å begynne å kjøre biler i opptil 130 km/t og fremdeles garantere sikkerhet ved bremsing. I dag er det færre og færre biler som bruker trommelbremsen, og det kan spesielt variere hvor eksakt bremsetrommelen brukes. På flere biler brukes bare parkeringsbremsen gjennom en mindre trommel som er innebygd i en bremseskive.