Parkeringsbrems

Alltid när det gäller bilens bromsar och bromssystem är det viktigt med kontinuerliga och noggranna kontroller så att allting alltid fungerar som det ska. När det gäller bilens parkeringsbroms, eller handbroms som många säkert skulle referera till den som. Den används framförallt för att bilen inte ska kunna rulla i ett parkerat läge. Men den kan samtidigt även komma att behöva användas i en nödsituation. Så se till att din parkeringsbroms alltid fungerar som den ska. 

Parkeringsbremsen er en mekanisk bremse som brukes til å holde bilen i ro når den er parkert. Den er også kjent som håndbremsen eller nødbremsen. Parkeringsbremsen fungerer ved å bruke en mekanisk vaier eller kabel for å trekke i bakbremsene. Dette gjør at bakhjulene ikke kan rotere, og bilen blir dermed stående stille.

Parkeringsbremsen er viktig for å sikre at bilen ikke ruller bort når den er parkert. Den er spesielt viktig i bratte bakker. Parkeringsbremsen kan også brukes som nødbrems i tilfeller hvor det er nødvendig å stanse bilen raskt.

Det finnes to hovedtyper parkeringsbremser: mekaniske og hydrauliske. Mekaniske parkeringsbremser er den vanligste typen. De består av en vaier eller kabel som er festet til bakbremsene. For å sette på parkeringsbremsen, må vaieren eller kabelen trekkes i. For å fjerne parkeringsbremsen, må vaieren eller kabelen slippes.

Hydrauliske parkeringsbremser er mindre vanlige enn mekaniske parkeringsbremser. De fungerer ved å bruke hydraulisk trykk for å trekke i bakbremsene. For å sette på parkeringsbremsen, må en spak eller pedal trykkes inn. For å fjerne parkeringsbremsen, må spaken eller pedalen løsnes.

Parkeringsbremsen bør sjekkes regelmessig for å sikre at den fungerer som den skal. Hvis parkeringsbremsen ikke fungerer som den skal, kan det være farlig å kjøre bilen.

Her er noen tips for å bruke parkeringsbremsen på riktig måte:

  • Sett alltid på parkeringsbremsen når du parkerer bilen.
  • Sjekk parkeringsbremsen regelmessig for å sikre at den fungerer som den skal.
  • Bruk parkeringsbremsen i bratte bakker.
  • Bruk parkeringsbremsen som nødbrems i tilfeller hvor det er nødvendig å stanse bilen raskt.

Parkeringsbremsen er et viktig sikkerhetsutstyr som kan bidra til å forhindre ulykker.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter parkeringsbrems har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen