Drivstoff og motorstyring

I kategorien drivstoff og motorstyring finner du alt fra komplett drivstoffsystem til ventiler, pakninger og sensorer. For å virkelig finne deler som passer til bilen din, anbefaler vi at du først fyller ut registreringsnummeret ved siden av den.

Drivstoff og motorstyring er to viktige komponenter i en bil. Drivstoffsystemet sørger for at motoren får den mengden drivstoff den trenger for å fungere, mens motorstyringen kontrollerer hvordan drivstoffet brukes.

Drivstoffsystemet består av en rekke komponenter, inkludert en drivstofftank, en drivstoffpumpe, en drivstofffilter, en forgasser eller injektorer, og et eksosanlegg. Drivstofftanken lagrer drivstoffet, mens drivstoffpumpen pumper det fra tanken til forgasseren eller injektorene. Drivstofffilteret fjerner urenheter fra drivstoffet, og forgasseren eller injektorene fordeler drivstoffet jevnt over motoren. Eksosanlegget fjerner avgasser fra motoren.

Motorstyringen er et elektronisk system som kontrollerer motorens drift. Den består av en motorstyringsenhet (ECU), sensorer, og aktuatorer. ECU-en samler inn data fra sensorene, for eksempel motorens turtall, luftinntaket, og eksosgasstemperaturen. Den bruker disse dataene til å beregne den optimale mengden drivstoff og luft som skal injiseres i motoren. Aktuatorene, for eksempel injektorene og tennpluggene, utfører instruksjonene fra ECU-en.

Drivstoffsystemet og motorstyringen er to viktige komponenter som sørger for at motoren fungerer optimalt. De er også viktige for å redusere utslipp og forbedre drivstofføkonomien.

Her er en mer detaljert beskrivelse av drivstoffsystemet og motorstyringen:

Drivstoffsystemet

 • Drivstofftank: Lagrer drivstoffet.
 • Drivstoffpumpe: Pumper drivstoffet fra tanken til forgasseren eller injektorene.
 • Drivstofffilter: Fjerner urenheter fra drivstoffet.
 • Forgasser: Fordeler drivstoffet jevnt over motoren.
 • Innsprøytningssystem: Sprøyter drivstoffet direkte inn i motoren.
 • Eksosanlegg: Fjerner avgasser fra motoren.

Motorstyringen

 • Motorstyringsenhet (ECU): Et elektronisk system som kontrollerer motorens drift.
 • Sensorer: Samler inn data fra motoren, for eksempel turtall, luftinntaket, og eksosgasstemperaturen.
 • Aktuatorer: Utfører instruksjonene fra ECU-en, for eksempel injektorene og tennpluggene.

Funksjoner

Drivstoffsystemet og motorstyringen har flere viktige funksjoner, inkludert:

 • Å sørge for at motoren får den mengden drivstoff den trenger for å fungere.
 • Å kontrollere hvordan drivstoffet brukes for å redusere utslipp og forbedre drivstofføkonomien.
 • Å beskytte motoren mot skade.

Utvikling

Drivstoffsystemet og motorstyringen har utviklet seg betydelig de siste årene. Moderne drivstoffsystemer er mer effektive og gir bedre drivstofføkonomi enn tidligere systemer. Moderne motorstyringer bruker data fra flere sensorer for å gi mer nøyaktig kontroll over motorens drift.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter deler til drivstoff og motorstyring har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen