Drivstoffpumpe

Drivstoffpumpen er en viktig del av bilens drivstoffsystem. Den er ansvarlig for å pumpe drivstoff fra tanken til motoren. Drivstoffpumpen er vanligvis plassert i tanken, men den kan også finnes i motorrommet.

Drivstoffpumpen består av en elektrisk motor, en membran og en pumpeenhet. Den elektriske motoren driver membranen, som beveger seg opp og ned. Når membranen beveger seg opp, skapes det et vakuum som suger drivstoff inn i pumpeenheten. Når membranen beveger seg ned, presses drivstoffet ut av pumpeenheten og inn i drivstoffledningene.

Drivstoffpumpen har en rekke funksjoner, inkludert:

  • Å pumpe drivstoff fra tanken til motoren
  • Å regulere drivstofftrykket
  • Å beskytte drivstoffsystemet fra forurensning

Drivstoffpumpen er en viktig del av bilens drivstoffsystem. Hvis drivstoffpumpen svikter, vil bilen ikke starte.

Her er en mer detaljert beskrivelse av drivstoffpumpens komponenter:

  • Elektrisk motor: Den elektriske motoren driver membranen. Motoren er vanligvis drevet av 12 volt strøm fra bilens batteri.
  • Membran: Membranen er et fleksibelt materiale som beveger seg opp og ned. Når membranen beveger seg opp, skapes det et vakuum som suger drivstoff inn i pumpeenheten. Når membranen beveger seg ned, presses drivstoffet ut av pumpeenheten og inn i drivstoffledningene.
  • Pumpeenheten: Pumpeenheten er ansvarlig for å pumpe drivstoff ut av tanken. Pumpeenheten består vanligvis av en stempel eller en rotor.

Drivstoffpumpen kan svikte av en rekke årsaker, inkludert:

  • Elektriske problemer: Drivstoffpumpen kan svikte på grunn av en defekt elektrisk motor eller en defekt elektrisk krets.
  • Mekaniske problemer: Drivstoffpumpen kan svikte på grunn av slitasje eller skade på membranen, pumpeenheten eller andre komponenter.
  • Forurensning: Drivstoffpumpen kan svikte på grunn av forurensning i drivstoffet.

Hvis du tror at drivstoffpumpen din kan være defekt, bør du ta bilen til en mekaniker for en diagnose.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter en drivstoffpumpe har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen