Drivstoffsystem

Drivstoffsystemet i en bil er ansvarlig for å levere drivstoff fra drivstofftanken til forbrenningskammeret i motoren.

Systemet består av en rekke komponenter, inkludert:

  • Drivstofftank: Drivstofftanken er der drivstoffet lagres. Den er vanligvis laget av metall eller plast og er plassert under bilen.
  • Drivstoffpumpe: Drivstoffpumpen pumper drivstoffet fra tanken til forbrenningskammeret. Den er vanligvis plassert i tanken eller i nærheten av den.
  • Drivstofffilter: Drivstofffilteret fjerner urenheter fra drivstoffet før det når forbrenningskammeret.
  • Drivstoffledninger: Drivstoffledningene transporterer drivstoffet fra tanken til forbrenningskammeret.
  • Drivstoffinnsprøytningssystem: Drivstoffinnsprøytningsystemet sprøyter drivstoffet inn i forbrenningskammeret.

Drivstoffsystemet fungerer som følger:

  • Drivstoffet suges opp av drivstoffpumpen fra tanken.
  • Drivstoffet passerer gjennom drivstofffilteret for å fjerne urenheter.
  • Drivstoffet transporteres gjennom drivstoffledningene til forbrenningskammeret.
  • Drivstoffinnsprøytningsystemet sprøyter drivstoffet inn i forbrenningskammeret.

Drivstoffsystemet er et viktig system i bilen. Det sørger for at motoren får nok drivstoff til å fungere.

Her er en mer detaljert beskrivelse av hver komponent i drivstoffsystemet:

Drivstofftank
Drivstofftanken er vanligvis laget av metall eller plast og er plassert under bilen. Den er utformet for å holde drivstoffet trygt og for å forhindre lekkasje. Drivstofftanken har vanligvis en nivåmåler som viser hvor mye drivstoff som er igjen.

Drivstoffpumpe
Drivstoffpumpen er en elektrisk pumpe som pumper drivstoffet fra tanken til forbrenningskammeret. Den er vanligvis plassert i tanken eller i nærheten av den. Drivstoffpumpen er viktig for å sikre at motoren får nok drivstoff til å fungere.

Drivstofffilter
Drivstofffilteret fjerner urenheter fra drivstoffet før det når forbrenningskammeret. Urenheter kan skade motoren. Drivstofffilteret er vanligvis plassert i drivstoffledningene nær tanken.

Drivstoffledninger
Drivstoffledningene transporterer drivstoffet fra tanken til forbrenningskammeret. De er vanligvis laget av metall eller plast. Drivstoffledningene er viktige for å sikre at drivstoffet når forbrenningskammeret trygt og effektivt.

Drivstoffinnsprøytningssystem
Drivstoffinnsprøytningsystemet sprøyter drivstoffet inn i forbrenningskammeret. Det finnes to hovedtyper drivstoffinnsprøytningssystemer: mekanisk og elektronisk. Mekaniske drivstoffinnsprøytningssystemer bruker en mekanisk pumpe til å sprøyte drivstoffet inn i forbrenningskammeret. Elektroniske drivstoffinnsprøytningssystemer bruker en elektronisk enhet til å kontrollere mengden drivstoff som sprøytes inn i forbrenningskammeret.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter deler til drivstoffsystemet har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen