Ventiler

I en bilmotor er ventiler ansvarlige for å kontrollere luft- og drivstoffblandingen som kommer inn i motoren, og eksosgassene som kommer ut. Det er to hovedtyper ventiler i en bilmotor: inntaksventiler og eksosventiler.

Inntaksventiler åpner for å tillate luft og drivstoff å komme inn i motoren. De er vanligvis laget av stål eller aluminium, og har en tapp som passer inn i en tappeport i sylinderhodet. Når inntaksventilen åpnes, strømmer luft og drivstoff inn i motoren gjennom inntaksmanifolden.

Eksosventiler åpner for å tillate eksosgasser å komme ut av motoren. De er også vanligvis laget av stål eller aluminium, og har en tapp som passer inn i en eksosport i sylinderhodet. Når eksosventilen åpnes, strømmer eksosgasser ut av motoren gjennom eksosmanifolden og eksosanlegget.

Motorstyring er systemet som kontrollerer åpningen og lukkingen av ventilene. Dette systemet består av en rekke komponenter, inkludert en drivstoffinnsprøytningssystem, en tenningssystem, og en motorstyringsenhet.

Drivstoffinnsprøytningssystem leverer drivstoff til motoren. Det består av en drivstoffpumpe, et drivstofffilter, og en injektor for hver sylinder.

Tenningssystem tenner blandingen av luft og drivstoff i motoren. Det består av en tenningsplugg for hver sylinder, en tenningsdistributør, og en coil.

Motorstyringsenhet (ECU) er en datamaskin som kontrollerer alle aspekter av motorens funksjon, inkludert åpningen og lukkingen av ventilene. ECUen bruker informasjon fra sensorer i motoren for å bestemme når ventilene skal åpnes og lukkes.

Ventiler og motorstyring er viktige komponenter i en bilmotor. De sørger for at motoren får den luften og drivstoffet den trenger for å fungere effektivt.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter ventiler har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen